NJIHOVO VIĐENJE

O razvodu Gatesovih oglasila se i njihova mezimica, kći Jennifer, a poznati su i prvi potezi Melinde Gates

04.05.2021 u 08:54

Bionic
Reading

Malo je za reći da je jučer objavljena vijest o tome da se nakon 27 godina braka razvode Melinda i Bill Gates šokirala javnost, ponajviše jer nije bilo naznaka toga da nešto ne štima u njihovom braku. Reakcije pristižu sa svih strana, a s nestrpljenjem se iščekuju i detalji o podjeli imovine

Ponedjeljak poslijepodne učinio se Melindi Gates idealnim da s javnosti podijeli to da je u Washingtonu podnijela papire za razvod od Billa Gatesa nakon punih 27 godina braka, tijekom kojeg su dobili troje djece - Jennifer (25), Rory (21) i Phoebe (18) - ali i zaradili milijarde i milijarde dolara.

Budući da te 1994. godine, kada su se na samu Novu godinu odlučili vjenčati na Havajima, nisu potpisali predbračni ugovor, ni ne pomišljajući da će zajedno zaraditi toliki novac, kao ni da će njihovoj ljubavi ikada doći kraj, sada će sudskim putem morati dogovoriti raspodjelu imovine. U svom zahtjevu za razvod 56-godišnja Melinda Gates naglasila je kako joj financijska potpora supruga nije potrebna.

Kada je došlo do kraha njihovog braka, nije poznato, no u objavi, koju je na Instagram stavila sama Melinda, piše da je njihov brak 'nepovratno slomljen'. Brakorazvodna parnica zakazana je tek za iduću godinu, točnije za travanj 2022., a sud će još jednom razmotriti sve u rujnu ove godine.

  • +5
Bill i Melinda Gates Izvor: Profimedia / Autor: SCOTT OLSON / AFP / Profimedia

Odmah nakon podnošenja papira za razvod Melinda Gates uložila je i automatsku privremenu zabranu kojom se postavljaju financijska ograničenja, a koja zapravo ograničavaju da ona ili Bill Gates raspolažu imovinom ili uvode promjene u police osiguranja sve dok su sve između njih ne riješi.

O razvodu svojih roditelja ubrzo se oglasila i njihova najstarija kći, 25-godišnja Jennifer Gates te je svoj stav iznijela na Instagram Storyju:

'Sada je već većina vas čula vijesti o razvodu mojih roditelja. Ovo je bio izazovan period za našu cijelu obitelj, a ja još uvijek učim kako najbolje procesuirati svoje osjećaje, ali i podržati članove obitelji, te sam zahvalna što mi je ostavljeno dovoljno prostora. Neću osobno dalje komentirati ništa oko njihovog razvoda, no znajte da mi vaše lijepe riječi i podrška puno znače. Hvala što razumijete našu želju za privatnošću.'