PONOSU NEMA KRAJA

Novi uspjeh Zrinke Cvitešić: Pohvalila se velikom viješću

26.02.2019 u 09:39

Bionic
Reading

Već je mnogima poznato kako je proslavljena hrvatska glumica velika ljubiteljica prirode te da je njezina strast maslinarstvo kojim se već dulje vrijeme bavi. Da je itekako uspješna i u tom segmentu života svjedoči novo priznanje. Zrinka Cvitešić osvojila je zlatnu medalju za sortno ekstra djevičansko maslinovo ulje

Zrinka Cvitešić ovih je dana imala razloga za slavlje. Naime, sortno ekstra djevičansko maslinovo ulje iz njezina bračkog maslinika na međunarodnom skupu maslinara Mediterana 'Maslina i intrada 2019' u Splitu osvojilo je zlatnu medalju. Karlovčanka s londonskom adresom ujedno je primila povelju 'Cvit masline' za promicanje maslina i maslinovog ulja kroz kulturu, a s velikom viješću pohvalila se na svok Instagram profilu.

'Hvala mojim maslinama, suncu i vjetru i kiši, Bračanima što me uče, mojim beračima na čelu s Marinkom Lešom, hvala Peri na košenju i mojoj obitelji na pomoći i puštanju da ja to onako kako ja mislim da treba', je poručila presretna glumica.

Kad su čuli za njezin novi uspjeh, glumici su pohrlili čestitati brojni prijatelji i obožavatelji - 'čuj neobrana', našalio se Tarik Filipović' dok ju je Matija Vujica upitala 'dolazi li s maslinovim uljem?'

Ovo nije prva nagrada za uspješno bavljenje svojim eko hobije. Prije tri godine se na 'Oblica festu' okitila se brončanom medaljom, a godinu kasnije na istoj manifestaciji održanoj u Postirama na Braču i srebrnom.

'U maslinarstvo me zaljubila mama. U polje i rad u njemu - djed i baka. Imali su šume, polja pšenice, kukuruza, krumpira i kod kuće se zapravo jelo sve samo iz vrta. Odrastala sam na traktoru i vani, u prirodi, sve dok nije došao rat. I to je nešto čemu se imam potrebu sve više vraćati. A masline naprosto volim, maslina je moje najdraže drvo. I obožavam raditi rukama, za razliku od glume, jer odmah imate opipljiv rezultat', izjavila je Zrinka nedavno za tportal. Svaki slobodan nastoji uživati u svom masliniku u Donjem Humcu gdje je, kako je rekla, 'spojena s prirodom i životom'.

  • +7
Zrinka Cvitešić Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld