SVESTRANA GLUMICA

Zrinka Cvitešić uživa u poljoprivredi i branju maslina

01.11.2018 u 16:44

Bionic
Reading

Za sebe glumica voli reći da je rođena pod sretnom zvijezdom, a drugi za nju kažu da je jednostavno - zvijezda. Ove godine slavi 20 godina karijere, i to radno a kad nije posvećena svojim uspješnim poslovnim projektima, Zrinka Cvitešić vrijeme provodi u svom masliniku. Kako je vrijeme branja maslina, jednu od svojih objava na društvenim mrežama, posvetila je svom omiljenom hobiju

'Za večinu maslinara ovo, kažu, nije bila uspješna godina. Pa ni za nas djecu maslinare. Kad je u pitanju kilaža. Ali za dušu i um, nas djece maslinara, ovo je uvijek SVE. I kako je rekao vlasnik jedne male uljare na otoku Braču, dok smo čekali ulje: 'Ljudi mi kažu trebale su dat toliko, morale su dat onoliko. Ništa one ne trebaju i ne moraju, nije to stroj, to je priroda. Što nam da - dobro da!' U ime prirode i svega što mi daje!', napisala je Zrinka Cvitešić pored fotografija snimljenih u masliniku.

Glumica je na manifestaciji Oblica fest 2017. kada je osvojila srebrnu medalju, a godinu prije ondje je dobila brončanu medalju. Ljubav prema maslinama prenijela joj je mama, a ljubav prema zemlji joj je, rekla je, u genima. 'Odrasla sam na selu, baka i deda su imali polja kukuruza, pšenice, veliki vrt. A sada, eto, imam svoje polje na Braču. Otvorila sam i OPG', izjavila je ranije.

Zrinka Cvitešić može se pohvaliti sa maslinikom od 150 stabala. Pomažu joj i susjedi, ali dobar dio posla odradi sama.

  • +7
Zrinka Cvitešić Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld