zbog optužbi za hakiranje telefona

Bivši urednik Mirrora predlaže da se princ Harry ispriča svojoj obitelji

11.05.2023 u 11:19

Bionic
Reading

Piers Morgan rekao je da 'neće slušati lekcije o narušavanju privatnosti' od princa Harryja zbog optužbi za hakiranje telefona u vrijeme dok je bio urednik novina Daily Mirror

Harry je podnio tužbu zajedno sa stotinjak slavnih osoba, uključujući glumce, sportske zvijezde, pjevače i TV osobe, protiv izdavača Mirror Group Newspapers (MGN) zbog navodnog nezakonitog prikupljanja informacija.

Harry, koji nije bio prisutan na ročištu u srijedu, trebao bi osobno svjedočiti početkom lipnja, kao prvi britanski kraljevski član koji je to učinio od 19. stoljeća, prenose lokalni mediji.

Princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

Na početku sedmotjednog suđenja izdavač britanskog tabloida ispričao se princu Harryju za jednu točku optužnice zbog nezakonitog traženja informacija o njemu, ali je odbacio većinu optužbi.

Novinar i televizijski voditelj Morgan koji je bio urednik Daily Mirrora između 1995. i 2004., odgovorio je novinaru ITV-a koji ga je pitao hoće li se 'ispričati' Harryju.

'Sve što ću reći je da neću slušati lekcije o narušavanju privatnosti od princa Harryja, nekoga tko je proveo posljednje tri godine nemilosrdno i cinično narušavajući privatnost kraljevske obitelji za golemu komercijalnu dobit i rekao hrpu laži o njima.' 'Zato predlažem da.... se on ispriča svojoj obitelji za sramotno narušavanje privatnosti', kazao je Moragn.

  • +2
Piers Morgan Izvor: EPA / Autor: FACUNDO ARRIZABALAGA

Godine 2021. Morgan je dospio na naslovnice nakon što je napustio emisiju 'Dobro jutro, Britanija' nakon sukoba u eteru s voditeljem vremenske prognoze Alexom Beresfordom oko intervjua Harryja i njegove supruge Meghan s Oprah Winfrey.

Morgan je rekao da ne vjeruje u Meghanine tvrdnje iz specijala za naslovnice, a njegovi su komentari izazvali više od 50.000 pritužbi – najviše u povijesti Ofcoma. Nadzorno tijelo je kasnije zaključilo da emisija 'Good Morning Britain' nije prekršila kodeks emitiranja zbog Morganovih komentara.

kraljevska krema

Pogledajte tko je sve pozvan u Buckinghamsku palaču uoči krunidbe

Pogledaj galeriju