OD OVE SUBOTE

Novi show na RTL-u: 'Superljudi' iz regije u borbi za 25 tisuća eura

21.03.2017 u 11:25

Bionic
Reading

Idućeg vikenda na RTL televiziji kreće novi natjecateljski show 'Superljudi' koji se snima nedaleko od Beograda. Riječ je o showu u kojem će kandidati iz Hrvatske, BiH, Crne Gore i Srbije pokazati svoje neobične talente i vještine. Posjetili smo snimanje na kojem se prvi put u voditeljskoj ulozi pojavljuje i glumac Momčilo Otašević

'Fasciniran sam, oduševili su me, ti ljudi su vrijedni velikog poštovanja. Postavio sam se prema svim kandidatima da ih sve podržavam podjednako, tako da ne mogu govoriti o svojim favoritima, ali svi su sjajni', kaže crnogorski glumac Momčilo Otašević, kojeg je hrvatska publika imala priliku upoznati kroz serije 'Kud puklo da puklo', 'Zora dubrovačka' i 'Budva na pjeni od mora'.

Nema tremu, pred kamerama je opušten, baca duhovite dosjetke čime jako pomaže natjecateljima da se opuste. 

'Trudim se, snalazim se. Ne znam kako ovo radim, morat ću pogledati da vidim', smije se glumac kojem se jako sviđa ovakva forma emisije.

Riječ je o licenci showa 'The Brain' koji je popularan u mnogim zemljama, a posebno u Americi u čijem je žiriju Mike Tyson.

  • +12
Superljudi, 2. epizoda Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

U našem žiriju sjede Zrinko Tutić, Anđelka Prpić, Branko Đurić i neurokirurg Vuk Aleksić. Priznaju da im je teško na kraju emisije odabrati i ocijeniti najboljeg jer su svi koji su stupili na scenu posebni na svoj način. 

'Fascinirana sam natjecateljima i njihovim moćima. Svaki put me neki od njih zakuca u stolicu. Vi u njima vidite lakoću u rješavanju i razmišljanju, a onda kad ti to eventualno pokušaš napraviti, ne dao ti bog', kaže u svom prepoznatljivom stilu glumica Anđelka Prpić.

Gledatelji je pamte po ulozi u humorističnoj RTL-ovoj seriji 'Andrija i Anđelka'. Glumica se na snimanju najviše zabavlja s kolegom Brankom Đurićem. I on ne krije da je zapanjen vještinama natjecatelja koje variraju od matematike, memorije, stereoskopije, sposobnostima sa sluhom, vidom. Najmlađi od njih ima osam godina, a najbolji po žiriju i publici će na kraju showa biti nagrađen s 25 tisuća eura.

Pretprodukcijsko razdoblje u kojem su se birali oni koji će nastupiti u showu trajalo je četiri mjeseca. Interes je bio ogroman i bilo je vrlo teško selektirati ih.

U impozantnom studiju od 1.800 kvadrata, 100 m2 LED ekrana, 500 rasvjetnih tijela radi uigrana ekipa koju čini tim od 100 ljudi. Nema nervoze ni napetosti iako se neke scene ponavljaju nekoliko puta. Publika je strpljiva i s oduševljenjem prati svakog od natjecatelja, a svakog nagrade velikim aplauzom i ustajanjem na noge.

U toj kod nas dosad ne viđenoj vrsti showa moći će, osim u Hrvatskoj, uživati gledatelji u BiH, Crnoj Gori i Srbiji, i to u emisija, a prva je na programu u subotu, 25. ožujka u 20 sati.