OTKRIVENE IZMJENE

Novi Photoshop skandal u kraljevskoj obitelji: Ova fotografija sada je na udaru javnosti

18.03.2024 u 19:55

Bionic
Reading

Fotografija Kate Middleton s djecom, objavljena u povodu Majčinog dana, izazvala je neviđeni skandal i postala predmetom teorija zavjera zbog korištenja Photoshopa, no nije jedina

Fotografija objavljena prošle godine, u povodu 97. rođendana pokojne kraljice Elizabete II, sada je u fokusu javnosti, nakon što su pronađeni znakovi izmjena, uređivanja i manipulacija uz pomoć Photoshopa.

Fotografija prikazuje princa Georgea, princezu Charlotte i princa Louisa, kao i brojne druge kraljičine praunuke.

Britanski Guardian zabilježio je nekoliko slučajeva u kojima se činilo da je fotografija digitalno izmijenjena. Među promjenama, činilo se da je princ Louis, najmlađe dijete princa i princeze od Walesa, premješten na sasvim drugu poziciju u kadru, a kosa kćeri Zare Tindall očito je kopirana i 'zalijepljena'.

Na X-u, bivšem Twitteru, uočene su i brojne druge promjene. Pronađen je dokaz da je kraljičina suknja uređena, a mnogi su se pitali je li uopće bila prisutna kad je ova fotografija nastala. Isto tako, zelena sofa na kojoj je kraljica pozirala sa praunicima navodno je uređena i spojena pomoću Photoshop alata.

  • +2
Kraljica Elizabeta, princ Charles, princ William, princ George Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Otkako je Kensingtonska palača objavila da će biti podvrgnuta 'planiranoj abdominalnoj' operaciji u siječnju, princeza od Walesa (42) postala je predmetom intenzivnih medijskih nagađanja i teorija zavjera zbog podužeg izbivanja iz javnosti.

Williamovo iznenadno otkazivanje dolaska na pogrebnu službu grčkog kralja Konstantnina, 'iz osobnih razloga, krajem veljače potaknulo je intrige koja su vrhunac doživjela nekoliko tjedana kasnije, kada je Kensingtonska palača objavila obrađenu fotografiju Kate Middleton s djecom.

Zbog skandala s Photoshopom, Kate je uputila javnu ispriku, a vjeruje se da će povratak kraljevskim dužnostima imati sljedećeg mjeseca.