AMBICIOZAN PROJEKT

Novi Netflixov film koštat će čak 200 milijuna dolara, a honorari Dwaynea Johnsona, Gal Gadot i Ryana Reynoldsa su više nego izdašni

11.07.2019 u 16:11

Bionic
Reading

Na listi devet najplaćenijih glumaca u 2019. godini našli su se Dwayne Johnson, Gal Gadot i Ryan Reynolds, a svoje bogatstvo podebljat će za barem 20 milijuna dolara zahvaljujući suradnji s Netflixom na novom filmu 'Red Notice', i njihovoj borbi s novim streaming servisima za gledatelje

Kako piše Variety, Netflix je napravio sitne korekcije na filmu najavljenom za 2020. godinu, a tiču se budžeta koji će iznositi oko 200 milijuna dolara.

'Za glumačke usluge Ryan Reynolds će dobiti 20 milijuna dolara, a očekuje se i da će Gal Gadot, čiji je fiksni iznos manji, zaraditi 20 milijuna dolara kad se tome pribroji dio koji Netflix ima običaj platiti filmskim zvijezdama, a koji bi inače dobile od zarade u kinima', navodi Variety.

Obzirom da je Dwayne Johnson i producent filma, također se očekuje da će ukupno zaraditi više od 20 milijuna dolara.

Osim glumačkih zvijezda koje će zgrnuti pozamašne svote, s plaćom od 10 milijuna dolara neće loše proći ni redatelj filma Rawson Marshall Thurber.

Dwayne Johnson, koji je s bivšom suprugom Dany Garcia osnovao producentsku kuću Seven Bucks Productions, ne prestaje sa zahvalama Netflixu zbog njihove ambicije i nastojanja da postanu vrhunski svjetski filmski studio.

'Ovo je tako uzbudljivo. Obzirom na dosad najveću privrženost Netflixa igranom filmu, osobno bih se želio zahvaliti našim partnerima Tedu Sarandosu, Scottu Stuberu i cijeloj ekipi Netflixa što su prepoznali veliku tržišnu vrijednost originalnog koncepta Rawsona Thurbera u kojemu će uz mene biti i moji partneri Gal Gadot i Ryan Reynolds. U vremenima velikih promjena načina na koji se filmovi stvaraju, distribuiraju i konzumiraju od publike, cilj je bio stvoriti film o stvarnom globalnom događaju kojega će se gledati i u kojemu će uživati širom svijeta, u udobnosti vlastitog doma. U Seven Bucks Productions ne želimo samo biti dio igre, nego i mijenjati način na koji se igra. Kad se to dogodi, publika uvijek dobiva. Svi smo uzbuđeni zbog ovoga. Snimanje počinje u siječnju', napisao je Johnson na Instagramu i dodao da će se film snimati u Rimu, Njemačkoj, Španjolskoj, Rusiji, Francuskoj i Indoneziji.

Riječi hvale za najveći streaming servis The Rock je imao i u razgovoru za časopis Deadline, kazavši kako se 'divi ambiciji Netflixa da postanu jedan od najvećih filmskih studija na svijetu'.

'Njihov originalni sadržaj hvaljen je od kritičara i pozivnica za potpunu suradnju na svim razinama produkcije, a njihov nevjerojatan entuzijazam oko 'Red Noticea' u podudarnosti je s njihovom predanošću da zabavu donesu međunarodnoj publici', rekao je Johnson.

  • +12
Gal Gadot Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pravila igre stalno se mijenjaju, a pred Netflixom su velike bitke protiv novih pružatelja streaming usluga iza kojih stoje velike kompanije poput Disneya, HBO-a i Warner Brothersa. Vijest o izdašnom Netflixovom proračunu za film stigla je nedugo nakon vijesti o preotimanju 'Prijatelja' Netflixu, koji će od sljedeće godine ekskluzivno biti dostupni na novoj streaming usluzi WarnerMedije HBO Max.

O radnji filma 'Red Notice' za sada se zna samo ono navedeno u kratkom sinopsisu: 'Agent Interpola prati najtraženijeg kradljivca umjetnina na svijetu'.