U BOKSAČKIM RUKAVICAMA

Nove fotografije Emmanuela Macrona izazvale pravu buru u Francuskoj, sprdaju se da je Rocky Balboa

21.03.2024 u 11:24

Bionic
Reading

Nakon što su na društvenim mrežama objavljene najnovije fotografije francuskog predsjednika Emmanuel Macron tijekom treninga boksa, javnost se ne prestaje pitati sprema li se to odmjeriti snage s Vladimirom Putinom

Službene crno-bijele fotografije na kojima Emmanuel Macron udara boksačku vreću i izbacuje sav nakupljeni stres i bijes iz sebe, u Francuskoj je dočekan dvojako - dok ga jedni hvale i dižu u nebesa, postoje i oni koje je sve to zaprepastilo.

Fotografije francuskog predsjednika na Instagramu je objavio njegov službeni fotograf Soazig de la Moissonnièrefac i vjerno dočaravaju predsjednika. Iz crno-bijeli fotografija jasno se da iščitati i da škrguta zubima, vjerojatno u želji da se 'osveti' nekome pa makar to bila i boksačka vreća.

Zbog svega viđenog odmah su krenule usporedbe s legendarnim filmskim likom Rockyjem Balboom, kojeg je svojedobno tako dobro 'oživio' Sylvester Stallone, dok drugi smatraju kako su one vjerni prikaz njegove pripreme za obračun s predsjednikom Vladimirom Putinom.

Dobro je poznato da ruskom predsjedniku nisu niti najmanje strane fotografije na kojima ističe svoje sportske vještine, a mnogi se jasno sjećaju i njegovih fotografija gdje nagog torza jaše konja u Sibiru, roni u zaleđenoj vodi i upravlja protupožarnim zrakoplovom.

Sve to moglo bi biti itekako pomno isplanirano budući da je Macron pozvao Europu da pronađe odgovor na ruski rat protiv Ukrajine.

Njegovi protivnici pak smatraju kako je sve to poprilično zastrašujući komunikacijski izbor francuskog predsjednika te veliki poraz za progresivizam i siromaštvo političke komunikacije.

Inače, Brigitte Macron svojedobno je otkrila kako njezin suprug boksa dva puta tjedno, a s boksačkim rukavicama pozirao je i za potrebe promocije Olimpijskih igara koje ovoga ljeta stižu u Pariz.

Emmanuel i Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: Federico Pestellini / Panoramic / Profimedia

Što god itko mislio o tome, Macron je uspio u svom naumu, kakav god on bio, budući da se o fotografiji ne prestaje pričati, a to je za njegov cilj jedino i važno.