IDLIČNA KUĆA I OKUĆNICA

Nova hit serija ‘Razgovori s prijateljima’ snimana je u predivnoj vili na Hvaru koja izgleda kao raj na zemlji, a znamo joj i točnu lokaciju

10.06.2022 u 11:19

Bionic
Reading

Da je Hrvatska odavno pravi raj za filmaše, već smo dobro upoznati, stoga ne čudi i da je ekipa serije ‘Razgovori s prijateljima’, odlučila upravo u našoj zemlji snimiti treću i četvrtu epizodu hit serije

Druga po redu adaptacija romana irske autorice Sally Rooney, nakon ‘Normalnih ljudi’ iz 2020., je ‘Razgovori s prijateljima’ (HBO Max). Četiri zgodne i atraktivne djevojke u trećoj i četvrtoj epizodi vrijeme provode na odmoru, a kada otkrijete na kojoj lokaciji, sasvim ćete drugačije gledati na sve.

Osim irskog glavnog grada Dublina, potom Belfasta i Monkstowna, Ballycastlea, filmska ekipa spustila se čak od Jadrana, iako se u knjizi radnja odvija u Francuskoj.

U želji da neke stvari ostanu neotkrivene, produkcijska dizajnerica Anna Rackard nije željela otkriti o kojoj je točno vili riječ, znalo se tek da je riječ o otoku Hvaru. Razlog? Ponajviše jer, kako je objasnila za Daily Beast, kuća u kojoj su epizode snimane u stvarnosti zapravo tako ne izgledaju.

‘Snimali smo na Hvaru, ali neću vam reći u kojem gradu. Neću reći ime mjesta jer ne želim da turisti navale. No Hvar je već jako popularan. Cijela Hrvatska je prekrasna.’

  • +6
Serija Razgovori s prijateljima Izvor: Profimedia / Autor: Frazer Harrison / Getty images / Profimedia

Ubrzo se otkrilo da je sve snimano na Dvorima sv. Jurja, a produkcija je razne scene snimala u raznim dijelovima, budući da imanje nije povezano kako mislite. Ukoliko bi poželjeli svoj odmor iz snova provesti upravo tamo, morate znati da idilična vila i ne izgleda isto kao na ekranu, kao i da je produkciji tim morao popriličan dio interijera i eksterijera dodatno urediti.

Bazen je sam po sebi već bio tamo, baš kao i većina biljaka aloe vere, a svi krevet dopremljeni su iz Zagreba i antikviteti dopremani su trajektima do Hvara. Sve to snimano je u dva tjedna krajem prošlog ljeta, a unatoč povremenim lošim vremenskim uvjetima uspjeli su snimiti sve kao da nije bilo nikakvih problema. U konačnici sve je zapakirano tako dobro da namami veliki broj turista na otok Hvar, zbog čega su sretni i iz produkcije.

Razgovori s prijateljima Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Sama produkcijska dizajnerica Anna Rackard priznala je da se razmišljalo o snimanju u Grčkoj, no lokacije koje su željeli već su bile zauzete. Budući da je i sama ranije posjetila Hrvatsku, bila je oduševljena njome, a priznala je i kako su zbog covida lokaciju birali preko fotografija, što je bilo izuzetno izazovno.

‘Poslali smo skauta u izvidnicu koji je prvo gledao po sjeveru Hrvatske prema Italiji. Lokaciju smo odabrali po fotografijama, jer je zbog covida bilo nemoguće negdje otići na tri dana i vratiti se. Bilo je prilično teško pronaći pravu lokaciju bez da si tamo fizički’, rekla je Rackard i nastavila:

‘Bilo je tamo puno vila koje su bile poput bijelih kutija napravljenim od stakla i infinity bazenima. No, mi smo željeli izbjeći bijeli interijer i hladnu arhitekturu. Pokušavali smo usmjeriti skauta da pronađe neke preuređene seoske zgrade, a budući da je na ovom imanju bilo više malih starih zgrada, a ne jedna velika kuća i morali smo biti pravi detektivi pokušavajući zapravo preko fotografija shvatiti raspored kuća.’

  • +25
Dvori Sv. Jurja Izvor: Promo fotografije / Autor: Booking.com

Kad su napokon prvi puta stigli, kaže kako su odahnuli jer je izgledalo jako dobro, no ipak su morali poraditi na interijeru koji smo morali promijeniti.

‘Kuhinja kao takva bila je tu, kao i veliki hladnjaci koje smo samo obojili, donijeli sve sitnice i lampe… Sav namještaj kupili smo u Zagrebu, jer je to vrlo specifičan, stilski namještaj iz tog dijela svijeta. Posteljinu smo donijeli iz Londona, a zbog velike udaljenosti i lokacije na otoku sve je bilo puno teže za odraditi.’

  • +34
Razgovori s prijateljima Izvor: Promo fotografije / Autor: Enda Bowe/ Element Pictures

Za Hrvatsku sada ima samo riječi hvale: ‘Željela sam da se ljudi, kada pogledaju seriju, zaljube u to mjesto. To je ono sanjivo, savršeno mjesto za odmor. Ako poželite rezervirati smještaj tamo, nemojte očekivati te prugaste jastuke ili bilo što drugo.’

Sama vila smještena je visoko u prekrasnom krajoliku bogatom brežuljcima prepunim ružmarina i lavande i to na imanju koje se prostire na 30.000 m2. A osim na Dvorima sv. Jurja, glumačka ekipa šeta i ulicama povijesnog Starog Grada, sjede ispred kafića, plivaju u najljepšim uvalama plaža Paščuka i Žukova, gdje je more tirkizno i šljunak svuda oko njih. A ako želite upravo tamo provesti ovo ljeto, rezervirati smještaj možete i preko Bookinga.