ZA SVAKOGA PONEŠTO

Što gledati u lipnju: Ovo su serije i filmovi koji nam stižu na streaming servise, a ponuda nikad nije bila bogatija

01.06.2022 u 06:42

Bionic
Reading

U lipnju se konačno širi ponuda streaming servisa u Lijepoj Našoj - uz Netflix, HBO Max i Amazonov Prime Video, stiže dugo iščekivani Disney+. Nova sezona 'Borgena' i akcijski filmovi Netflixovi su aduti za lipanj dok HBO Max donosi ekranizaciju bestselera Sally Rooney 'Razgovori s prijateljima', ali i seriju 'Irma Vep' s oskarovkom Alicijom Vikander u glavnoj ulozi

Od 14. lipnja gledatelji u Hrvatskoj moći će uživati i u bogatoj ponudi Disneya+, a pretplatnici će između ostalog imati pristup sadržaju 'The Book of Boba Fett' i 'The Mandalorian' (Star Wars), seriji 'Moon Knight' iz Marvelova studija u kojoj glavnu ulogu ima Oscar Isaac kao Steven Grant, zaposlenik u trgovini suvenira opsjednut sjećanjima iz nekog drugog života i gubitkom pamćenja, te Oscarom nominiran film 'Shang-Chi i legenda o deset prstenova' (Shang-Chi and the Legend of The Ten Rings') sa Simu Liuom i Awkwafinom u glavnim ulogama.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Od ostalih zabavnih sadržaja, tu su akcijska komedija 'Free Guy' s Ryanom Reynoldsom, Oscarom nagrađen Disneyjev film 'Encanto: Naš čarobni svijet' o obitelji Madrigal te 'Cruella' s Emmom Stone u ulozi legendarne Cruelle de Vil.

'Only Murders In The Building', serija koju ljubitelji dobre komedije nikako ne bi smjeli propustiti, prati misteriozno ubojstvo u njujorškoj stambenoj zgradi koje istražuje troje stanara, zaljubljenika u true crime, a glume ih povratnik u glumačke vode Steve Martin, njegov kanadski kolega, komičar Martin Short i pop zvijezda Selena Gomez. Iako generacijski vrlo udaljena, popularna glumačka postava razvila je izvrsnu kemiju, što je tvorcima Steveu Martinu i Johnu Hoffmanu pomoglo prodati premisu o humorističnom misterioznom ubojstvu. Šale i stilski izbori lagani su, nenametljivi i dovoljno šašavi da publika ne bude prestrašena zastrašujućim ubojstvom. Istovremeno je istraga dovoljno opsežna da požele pogledati cijelu seriju.

Only Murders in the Building Izvor: Društvene mreže / Autor: Hulu

Borgen - Power & Glory, 2. lipnja, Netflix

Četvrta sezone hvaljene danske serije bavi se nekim od najvećih političkih pitanja našeg vremena, od bitki supersila za kontrolu nad Arktikom do klimatske krize. Glavna priča fokusira se na borbu za moć i na ono što moć čini ljudima – kako na profesionalnoj, tako i na osobnoj razini. Birgitte Nyborg novoimenovana je ministrica vanjskih poslova, a za njezinog mandata naftna kompanija iznenada otkrije naftu na Grenlandu. Događaj je to koji označava početak međunarodne borbe za moć na Arktiku, a iskusna političarka Nyborg mora prihvatiti činjenicu da je Danska, kada su u pitanju međunarodne supersile, sporedan igrač – i to pomalo neposlušan...

Sezona će također pratiti put Katrine Fønsmark (Birgitte Hjort Sørensen) nakon što je neko vrijeme bila Birgitteina glasnogovornica, a u novoj sezoni vraća se u novinarstvo te je dobila posao voditeljice odjela vijesti na državnoj televizijskoj postaji.

Borgen - Power & Glory Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Razgovori s prijateljima (Conversations With Friends), 3. lipnja, HBO Max

'Razgovori s prijateljima' prati Frances, 21-godišnju studenticu, dok se snalazi u nizu veza koje je prisiljavaju da se prvi put suoči sa svojom ranjivošću. Frances je pronicljiva, inteligentna i britka. Njezina bivša djevojka, a sada najbolja prijateljica Bobbi, samouvjerena je, otvorena i uvjerljiva. Iako su prekinule prije tri godine, Frances i Bobbi praktički su nerazdvojne i zajedno izvode poeziju izgovorene riječi u Dublinu. Na jednom od svojih nastupa upoznaju Melissu, stariju spisateljicu, fasciniranu njima. Bobbi i Frances počinju provoditi vrijeme s Melissom i njezinim suprugom Nickom, zgodnim, ali suzdržanim glumcem. Dok Melissa i Bobbi otvoreno flertuju jedna s drugom, Nick i Frances upuštaju se u intenzivnu tajnu aferu koja ih oboje iznenađuje.

Razgovori s prijateljima Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Serija je nastala prema hit romanu Sally Rooney - baš kao i 'Normalni ljudi', također dostupni na HBO Maxu - a u njoj glume Joe Alwyn, Jemima Kirke, Alison Oliver i Sasha Lane.

  • +34
Razgovori s prijateljima Izvor: Promo fotografije / Autor: Enda Bowe/ Element Pictures

'Boys', 3. lipnja, Amazon Prime Video

Hvaljena serija 'Boys', temeljena na stripu Gartha Ennisa i Daricka Robertsona, doživjela je ogroman uspjeh u dvije sezone i obožavatelji su nestrpljivo iščekivali debi treće, zakazan za 3. lipnja. Ova ultranasilna i mračna satira o superherojima u novoj sezoni bit će još mračnija. Homelander (Antony Starr) konačno pokazuje svoje pravo lice zlikovca dok će Butcher (Karl Urban) i sam osjetiti što to znači biti super.

Boys, 3. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Mr. Good: Cop or Crook?, 3. lipnja, Netflix

'Mr Good: Cop or Crook?' prati nevjerojatan kazneni postupak protiv najpoznatijeg norveškog policajca Eirika Jensena. Dokumentarna serija o istinitim zločinima postavlja pitanje koje muči naciju od njegova uhićenja 2013. - je li Eirik Jensen najbolji policajac u norveškoj povijesti ili je on zapravo najveći trgovac drogom kojeg je Skandinavija ikada vidjela? Serija donosi karizmatične i živopisne likove te priča njihovu nevjerojatnu priču od prvog susreta u 90-ima do njihovog potencijalnog pada u sudnici 2020. Gledatelji će se sve do samoga kraja pitati - tko govori istinu?

Interceptor, 3. lipnja, Netflix

Kapetanica JJ Collins (Elsa Pataky) na čelu je udaljene baze presretača nuklearnih projektila usred Tihog oceana nakon što su je nepravedno otjerali s posla iz snova u Pentagonu. Kada koordinirani napad zaprijeti samoj bazi, Collins se suočava s karizmatičnim, ali pokvarenim Alexanderom Kesselom (Luke Bracey), bivšim američkim vojnim obavještajcem koji namjerava provesti nezamisliv plan. I dok otkucavaju posljednje minute, Collins mora iskoristiti svoju dugogodišnju taktičku obuku i vojnu stručnost kako bi odredila kome može vjerovati te spriječiti Kessela i njegove prikrivene plaćenike da dovrše svoju uvrnutu misiju.

Interceptor Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Surviving Summer, 3. lipnja, Netflix

Buntovna američka tinejdžerica pronalazi obitelj, prijateljstvo, ali i savršeni val nakon što sleti u australski gradić, raj za surfanje…

Surviving Summer Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Irma Vep, 7. lipnja, HBO

Američka filmska zvijezda Mira, razočarana svojom karijerom i nedavnim prekidom, dolazi u Francusku kako bi glumila 'Irmu Vep' u remakeu klasika nijemog filma 'Les Vampires'. Razlike između nje same i lika koji glumi počinju se zamagljivati i pretapati, a u glavnoj ulozi gledat ćemo prelijepu oskarovku švedskog podrijetla Aliciju Vikander. 'Irma Vep' otkriva nam neizvjestan teren na granici fikcije i stvarnosti, umjetnosti i autentičnosti, umjetnosti i života.

Irma Vep Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO

Hustle, 8. lipnja, Netflix

Adam Sandler glumi Stanleyja Sugermana, košarkaškog skauta Philadelphia 76ersa koji nije imao sreće s pronalaskom novih talenata sve dok ne otkrije Boa Cruza (Juancho Hernangómez), igrača kakvog pronađeš jednom u životu, no on ima kompliciranu prošlost.

Sugerman odluči dovesti košarkaškog fenomena u Ameriku bez odobrenja svog tima, a obojica trebaju dokazati da imaju sve što je potrebno za NBA ligu. Ovu sportsku dramu napisali su Will Fetters, jedan od pisaca filma 'Zvijezda je rođena', i Taylor Materne, koji stoji iza igrica NBA 2K19 i 2K20, dok je jedan od producenata NBA zvijezda LeBron James.

Hustle Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Peaky Blinders, 6. sezona, 10. lipnja, Netflix

Priča o usponu Tommyja Shelbyja i njegove birminghamske bande nakon 1. svjetskog rata osvojila je svijet. Serija 'Peaky Blinders', koja je s emitiranjem počela 2013., postala je jedna od najuspješnijih BBC-jevih serija, a na Netflix napokon stiže šesta, ujedno zadnja sezona. Zloglasnu bandu u Birminghamu u 1919. predvodi žestoki Tommy Shelby, kriminalni boss koji želi napredovati bez obzira na cijenu… Tommy ostaje zamjenik čelnika Britanske unije fašista, ali njegov neuspjeli pokušaj atentata na Oswalda Mosleyja doveo ga je u nezgodnu situaciju.

Peaky Blinders Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Halftime, 14. lipnja, Netflix

Dokumentarac se fokusira na Jennifer Lopez, pjevačicu i glumicu koja već desetljećima nadahnjuje ljude svojom ustrajnošću na showbiz sceni. 'Halftime' zapravo prati drugu polovicu njezina života, a ona otkriva kako se razvijala kao pripadnica latino zajednice, majka i umjetnica. U dokumentarcu govori o utjecaju tabloida i života u javnosti, ali i o 'niskom samopoštovanju' koje je osjetila kada nije bila nominirana za Oscara za ulogu u filmu 'Hustlers'. Dokumentarac sadrži i intervju s njezinim zaručnikom Benom Affleckom.

Halftime Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

God's Favorite Idiot, 15. lipnja, Netflix

Iza ovog sitcoma stoji bračni par Melissa McCarthy i Ben Falcone, a u seriji imaju iste uloge. Falcone je skroman zaposlenik u tehničkoj podršci Clark Thompson koji žudi za kolegicom Amily Luck (Melissa McCarthy). Nakon što ga iz vrlo neobičnog oblaka pogodi grom, odjednom ima novu sposobnost i sad - sjaji. Njegovi suradnici, među kojima je i njegova djevojka Amily, vjeruju da bi to na neki način moglo biti povezano s Bogom. Njihovi strahovi potvrđuju se kada anđeo kaže Clarku da će on biti Božji glasnik i da mora spriječiti da se dogodi apokalipsa, a mora se boriti protiv Sotone (Leslie Bibb) uz pomoć Amily...

God’s Favorite Idiot Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Spiderhead, 17. lipnja, Netflix

Nakon dugo očekivanog hita 'Top Gun: Maverick', redatelj Joseph Kosinski udružio je snage s glumcem Milesom Tellerom u Netflixovom akcijskom adutu, znanstvenofantastičnom trileru 'Spiderhead'. Temeljen je na kratkoj priči Georgea Saundersa 'Escape From Spiderhead', objavljenoj u The New Yorkeru, a Teller glumi zatvorenika u najmodernijoj kaznionici Spiderhead, koju je dizajnirao izumitelj Steve Abnesti (Chris Hemsworth). Smještena je na prekrasnom otoku, a svojim zatvorenicima nudi smanjene zatvorske kazne i dobar smještaj, no postoji kvaka. Svaki zatvorenik nosi kirurški pričvršćen eksperimentalni uređaj koji im u mozak ubrizgava lijekove što mijenjaju um.

Iako je Abnesti uvjeren da će njegov rad spasiti živote, eksperimenti koje provodi na svojim pacijentima počinju testirati granice slobodne volje. Kada Steve (Teller) i Lizzy (Jurnee Smollett) započnu romantičnu vezu, počnu se buniti protiv njega i njegovih pokušaja da ih programira.

Spiderhead Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

'The Summer I Turned Pretty', 17. lipnja, Amazon Prime Video

Nova tinejdžerska romantična serija temeljena je na bestseleru Jenny Han, a obožavatelji ovoga žanra zasigurno znaju za njezinu najnoviju trilogiju 'To All the Boys', romane 'The Boys I've Loved Before', 'P.S. I Still Love You' i 'Always and Forever, Lara Jean', a koja je ekranizirana na Netflixu (dobit će i spin off seriju 'XO, Kitty', koja će se fokusirati na mlađu sestru Lare Jean Covey - Kitty).

Trilogija 'Summer I Turned Pretty' prati 16-godišnju Isabel Belly Conklin (glumi je do sada nepoznata Lola Tung) koja provodi ljeta u izmišljenom gradiću na moru, Cousin's Beachu, s majkom, starijim bratom, majčinom najboljom prijateljicom iz djetinjstva i njezinim sinovima – s kojima završi u ljubavnom trokutu. Christopher Briney i Gavin Casalegno portretirat će braću Fisher, Conrada i Jeremiaha. Conrad je dečko u kojeg je Belly oduvijek zaljubljena, a odjednom počinje obraćati pažnju na nju. Jeremiah je njegov brat koji također počne razvijati osjećaje prema njoj…

The Summer I Turned Pretty Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

The Umbrella Academy, 3. sezona, 22. lipnja, Netflix

Nakon što je zaustavila sudnji dan 1963., Akademija Umbrella vraća se kući - u sadašnjost, uvjerena da je spriječila apokalipsu i popravila ovu od Boga zaboravljenu vremensku liniju jednom zauvijek. Ali nakon kratkog trenutka slavlja, shvaćaju da stvari nisu baš onakve kakve su ih ostavili. Hoće li pronaći put u svoje prijašnje živote? Ili će ovaj novi svijet otkriti nešto više od pukih zastoja u vremenskoj liniji?

The Umbrella Academy Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Man Vs Bee Season, 24. lipnja, Netflix

Poznati glumac i komičar Rowan Atkinson u ovoj komediji je simpatičan, ali nespretan tata Trevor koji dobije novi posao čuvara kuće, a njegov prvi zadatak čuvanje je luksuzne vile pune neprocjenjivih umjetničkih djela, klasičnih automobila i ljupkog psa po imenu Cupcake. No u priču ulijeće pčela i nastaje kaos. Može li Trevor držati stvari pod kontrolom ili će njihovo razulareno rivalstvo samo dovesti do katastrofalnih posljedica? I kakva će nepopravljiva šteta pritom nastati?

Westworld, 4. sezona, 27. lipnja, HBO

Serija je inspirirana istoimenim filmom iz 1973. o futurističkom tematskom parku naseljenom umjetnim bićima. Otkrijte svijet u kojem svaki ljudski apetit, nevažno o tome koliko je plemenit ili izopačen, može biti zadovoljen.

Westworld Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO