DJ-i, kupole, skulpture, izložbe..

Nova advent lokacija u centru Zagreba, Nipplepeople na otvaranju Akademije

22.11.2021 u 19:24

Bionic
Reading

Ove subote, 27. studenog u 18 sati otvara se vjerojatno jedna od najatraktivnijih lokacija ovogodišnjeg zagrebačkog Adventa

U prekrasnom parku Akademije likovnih umjetnosti, Ilica 85, od 27.11.2021. do 1.1.2022. posjetitelji će moći uživati uz vrlo zanimljiv glazbeni program i besplatne koncerte, čarobni božićni vrt, nezaobilazne adventske mirise, bogatu gastro ponudu, očaravajuće svjetlosne efekte te bajkovitu atmosferu posebno konstruiranih kupola uz desetke tisuća lampica, stoji u priopćenju.

Zajednički naziv ovog zimskog festivala je Akademija. Park ALU-a u zadnje 2 godine profiliran je kao prostor umjetničkih izložbi, koncerata i ostalih glazbeno scenskih izvedbi, a u formi pravog 'Christmas Gardena' ovog prosinca visoko podiže ljestvicu atraktivnosti adventskih programskih sadržaja. Nipplepeople, Boris Štok, Svemirko, pocket palma, Kuku$, Drito iz Akademije, Whateverest, DJ Indy, Stanko Bondža i Sinke Fresh samo su neki od izvođača koji će glazbom obojati Advent u Akademiji a dodatni sadržaji poput prodajne izložbe slika 'Plati i nosi', dječjeg festivala Eko Limach Fest, brojnih kulinarskih radionica te ostale planirane zanimljivosti garantiraju jedan od najposebnijih advenata u Zagrebu ove godine.

Bajkovit ugođaj postignut decentnim bojanjem drveća rasvjetom i umjetničkom scenografijom zasigurno će uz veliki broj domaće publike privući i brojne turiste. Uređenje Parka ALU-a zamišljeno je kao niz manjih i većih kupola s kristalnim lusterima kao iz luksuznog dnevnog boravka, koji se kod blagog puhanja vjetra pomiču i zrcale mnoštvo boja rasvjete na sve što ih okružuje. Ovogodišnji Adventu u Akademiji, osim zanimljivom ponudom i programom, inspiriran je umjetninama, igrom svjetla i sjene, drvećem i ostalim nasadima parka.

Kroz cijelo trajanja Adventa u Akademiji, park ALU-a sadržavat će postavu izložbe skulptura naših najeminentnijih umjetnika (od Meštrovića do Augustinčića), dok će u posebnoj kupoli biti organiziran izložbeni prostor umjetnina koje su izradili studenti ALU-a te će izložene umjetnine na mjestu moći kupiti. Sve informacije i novosti o Akademiji mogu se pratiti na njihovom Instagram profilu te Facebook stranici, gdje će se detaljno objavljivati koncerti, program i ponuda, te ostale zanimljivosti ovogodišnjeg Adventa. Advent u Akademiji otvara svoja 'vrata' ove subote, 27. studenog u ati, a koncert Nipplepeople počinje točno u 20 sai. Nova lokacija, kao i sam Advent u Akademiji, donosi sasvim posebnu atmosferu centru Zagreba kao najljepši uvod u ovogodišnje vrijeme slavlja i blagdana.