ANNE I SOPHIE

Njihovih pet minuta: Dvije šogorice preko noći su postale najmoćniji dvojac kraljevske obitelji

22.03.2024 u 05:54

Bionic
Reading

One su, nakon princa Williama i Kate William, osobe od najvećeg povjerenja kralja Charlesa III, a sada su se pokazale i kao njegova savršena zamjena na svim važnim događanjima. Princeza Anne i Sophie, vojvotkinja od Edinburgha, toliko dobro zajedno funkcioniraju da su čak počele nositi jednaku odjeću, što se moglo vidjeti na njihovom posljednjem zajedničkom angažmanu u Buckinghamskoj palači

Princeza Anne jedina je kći pokojne kraljice Elizabete II i princa Philipa te je bliska s bratom, kraljem Charlesom III, a Sophie, vojvotkinja od Sussexa i supruga najmlađeg kraljičinog sina, princa Edwarda, bila je Elizabetina omiljena snaha i to se ona nije libila pokazati.

Najbolje od svega je to što su šogorice iznimno bliske i povezane, što se dalo vidjeti u posljednja dva mjeseca, otkako su na sebe preuzele većinu obaveza dok se njihov brat i šogor, kralj Charles III, liječi od karcinoma.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Moćni kraljevski duo ovoga tjedna bio je i domaćin rijetkog zajedničkog angažmana održanog u Buckinghamskoj palači, a sve je otišlo toliko daleko da su se Anne i Sophie čak i modno uskladile, odabravši tirkiznozelenu kao boju koja će prevladavati na njihovim kombinacijama.

Inače, 73-godišnju princezu Anne mnogi nazivaju najradišnijom članicom kraljevske obitelji dok za 59-godišnju vojvotkinju od Edinburgha kažu da je njihovo ‘tajno oružje’.

  • +3
Sophie, vojvotkinja od Edinburgha Izvor: Profimedia / Autor: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

O njihovu odnosu ne zna se baš puno, tek da se poznaju desetljećima. Sophie je još 1987. upoznala princa Edwarda, najmlađeg brata Anne, i udala se za njega 1993. na raskošnoj ceremoniji kojoj je prisustvovala cijela kraljevska obitelj. Kakav je odnos s njom imala sama kraljica, dovoljno govori to da ju je smatrala ‘drugom kćeri’, a Sophie je nju u jednom govoru nazvala ‘mamom’.

Za razliku od ostale kraljičine djece, koja su sva redom rastavljena, a Charles i Anne imaju i nove bračne partnere, Edward je jedini koji se pridržavao one da je ‘brak zauvijek’. U njemu su on i Sophie dobili danas 20-godišnju lady Louise Windsor i 16-godišnjeg Jamesa, vikonta Severna, a njihove obaveze i zaduženja samo su porasli nakon što su princ Harry i Meghan Markle napustili kraljevsku obitelj.

Vjerojatno je upravo ta njezina predanost, zbog koje ju je kraljica obožavala, razlog zbog kojeg ju je tako dobro prihvatila i princeza Anne, poznata po svojoj prizemljenosti. Njih dvije zbližile su se nakon smrti princa Philipa, kada su obje bile na raspolaganju kraljici Elizabeti II u danima njezine najveće tuge.

Gdje je Kate Middleton? Izvor: Profimedia / Autor: STEPHEN LOCK/I-IMAGES/EYEVINE/AA/ABACA/ABACA PRESS/BACKGRID/BACKGRID USA/JONATHAN BUCKMASTER/MIRRORPIX/DOUG PETERS/PA IMAGES/RUPERT HARTLEY/GOFFPHOTOS.COM/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA

Upravo tako je i Sophie bila uz Anne kada je kraljica preminula, pa se mnogi jasno sjećaju fotografija na kojima je tješi dok kraljičin lijes stiže u Edinburgh, ali i kako joj je nježno položila ruku na leđa, u znak podrške, dok je kraljičin lijes prolazio kroz grad.

Ovo novo zajedničko pojavljivanje jasan je znak da kraljevska obitelj na njih može itekako računati, znajući da će sve besprijekorno odraditi, ne stavljajući sebe u prvi plan, već obitelj.