fikcija ili ne?

Nives Celzijus progovorila o tome koliko ima istine u njezinim knjigama

03.05.2017 u 09:37

Bionic
Reading

Osim što je poznata kao pjevačica te u novije vrijeme kao glumica i vrsna imitatorica, što već tjednima možemo gledati u showu Nove TV 'Tvoje lice zvuči poznato', Nives Celzijus je uspješna autorica već tri književna uratka. Kad je 2008. godine objavila svoju prvu knjigu 'Gola istina', izazvala je senzaciju, postigla nezapamćen uspjeh te dobila nagradu Kiklop. Mjesecima se tada nagađalo o tome je li istina ono što je napisala u knjizi, a sada je progovorila o tome

'Mislim da uvijek, bez obzira na to koji profil pisaca bio, iznosiš dio sebe. Nekako najlakše je poći od sebe i najlakše možemo pisati neke naše proživljene emocije. Tako da je uvijek, koji god bio žanr knjige, u tim rečenicama iskorišten barem dio nas', otkrila je Nives u InMagazinu Nove TV.

Neko vrijeme bila je kolumnistica najčitanijeg njemačkog dnevnog lista Bild.

'Kada smo došli u Njemačku, stvorila se cijela ta fama oko nas, bili smo na naslovnici svih tjednih novina, pa i nekih mjesečnih tiskovina. I počeli smo intenzivno davati intervjue. I onda sam u nekom trenutku spomenula da volim pisati pa se rodila želja urednika Bilda jer je vidio, to jest prepoznao možda tu neku karizmu', prisjetila se Nives.

Gledate me i večeras? #tlzphr #samoveselo #novatv #ivicaskokodress

A post shared by Nives Celsius (@nivescelsius) on

Boravak u Njemačkoj ostao joj je, kaže, u lijepom sjećanju.

'Meni je bilo ugodno. U Karlzu je bilo zaista jako puno i naših ljudi, a onda nekako nemaš osjećaj da si daleko od svojih jer je tu i tvoj jezik, a i pasao mi je taj njihov način života', izjavila je.