NASTAVLJA PO SVOM

Nina Kraljić ne odustaje: 'Ne sviđa mi se pjesma Tick-Tock i gotovo'

15.02.2021 u 13:18

Bionic
Reading

Uvjerena kako će upravo ona predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu, malo je reći da je Nina Kraljić ostala razočarana nakon što je pobjedu odnijela Albina Grčić. Od subote uvečer, kada je održana Dora, Nina Kraljić ne prestaje sa svojim obračunima putem svog Facebook profila

'Draga Nina, tvoja pjesma je super, ali molim te nemoj se više sramotiti tim objavama. Imaj ponosa, progutaj ogorčenost. Imaš pravo reći što misliš i rekla si već više puta u zadnja tri dana. Točka. Idemo dalje. Dozvoliti da Albina uživa u pobjedi kolegijalno je i ljudski. Nemoj joj kvariti zvjezdani trenutak.' Napisala je to jedna pratiteljica na Facebook profilu Nine Kraljić, koja, otkako je u subotu ostala bez pobjede na ovogodišnjoj Dori, ne prestaje s javnim isticanjem svog nezadovoljstva.

Otkako je na ovogodišnjoj Dori pobjedila Albina Grčić, Nina Kraljić ne prestaje sa osudama na račun HRT-a, organizatora i svih ostalih koji su joj krivi za njezin neuspjeh, ne želeći nikako prihvatiti poraz, niti čestitati Albini. Stoga ne odustaje ni od novih objava na svom Facebook profilu, a ovaj posljednji, u kojem je pomalo skakala iz teme u temu, prenosimo u cijelosti.

'Dragi ljudi, ja ostajem dosljedna sebi sviđalo se to nekima ili ne. Ne muljam niti mislim uljepšavati i pričati očekivane šablone. Imam pravo na svoj stav da mi je Bernarda, Mia i Toma, pogotovo scenski i pjevački bio bolji i od mene i od Albine i njima čestitam.

Dragi ljudi, ja ostajem dosljedna sebi sviđalo se to nekima ili ne. Ne muljam niti mislim uljepšavati i pričati...

Objavljuje Nina KraljićPonedjeljak, 15. veljače 2021.

Ne sviđa mi se pjesma 'Tick-Tock' i gotovo. Pomirite se time kako se ja bez beda mirim s tim da samo zato što sam progovorila da nije sve tako divno i krasno iza stagea ili da mi se na vlastitoj jedinoj tonskog probi puštala pjesma Tick-Tock na vlastite in ear slušalice maltene 10 minuta, a ne moja, što stvarno govori o respectu organizatora i to 4 dana prije proglašenja i da bi nasumično izvlačenje rednog broja nastupa bila osnovna korektnost jer je prozirno previše, itd. itd. (a nisam ništa ni rekla još što je najbolje i ustvari sam apelirala na HRT i time htjela reći da sam svoje s njima odradila i prerasla napokon) sam u novinama u bulijingu i posvuda u hejt komentarima.

Zašto me ne boli to i jučer sam slavila Valentinovo i guštala? Zato što tuđi hejt i takvo odron novinarstvo i ponašanje govori o drugima. Ja vam savjetujem da ako vam se ne sviđa što jedna osoba govori i o drugoj strani medalje ili ima drugi stav od vašeg, a vi se s tim iz nekog razloga ne možete nosit, nego da napadate ili vrijeđate, da jednostavno pratite ono što vam odgovara.

Ja imam i familiju znate. Mene ne smeta dok god sam dosljedna sebi, ali žao mi je njih jer ipak sam njihova kćer koja samo stoji iza svojih stavova i stavova mojih najbližih koji znaju prave pozadine, a ne poluinformacije iz žutila i ono što dobijete na TV-u. Ionako mi je sada čišći zrak oko mene i to smo i moji i ja zaključili i zahvalna sam sada još više na Dori jer sam pokrenula projekt koji me strašno veseli i okupljam ljude oko sebe koji mi skroz odgovaraju privatno i poslovno i maknula sam se ovom Dorom zadnji put od HRT-a iz više razloga koji već par godina traju.

To je također moje pravo da smatram da cenzura i glumatanje 'bilo je divnoooo ponovilo seee čestitke svimaaaa' nije za mene ako to ne osjećam, da sam završila prva ne bi to osjećala, ali ionak mi se reklo da neću biti. Tako da oni koji briju da se ovdje radilo o pobjedi su fulali poantu.

  • +18
U Opatiji održana Dora 2021. Izvor: Promo fotografije / Autor: Dario Njavro/Renato Branđolica/HRT

Osim toga, ja svoje pobjede već imam i to velike koje sam pošteno dobila, uključujući nagradu 'Slavenska nada' od predsjednika Bjelorusije i Ministarstva kulture, a takve su mi puno bitnije, usudim se to reći, na kraju dana već imam Voice iza sebe i Eurosong, makar bi se i o tome moglo puuuno pričati.

Tu sva priča staje s moje strane. Ja se koncentriram dalje na projekt, na guštanje s ljudima koji imaju sličan stavi  uskoro ću staviti 'Rijeku' kao audio van, tko ju voli i želi čuti sa normalnijim mixom. Možete pisati što hoćete, ja više nikom ne odgovaram. Niti se moram pravdati ni za što. Žalosno je da živimo u društvu u kojem se uvijek isto priča i radi i očekuje, a čim nije tako odmah u javni linč.

Well, da se zaista želim priključiti mainstreamu moje ponašanje bi bilo potpuno drugačije, vjerujte mi. Očito me nije briga što drugi misle pa čak ni visokorangirani lobiji, pratim sebe i svoju istinu i tko voli nek izvoli. Uživajte u vikendu.'