INTERVJU: mINEA

'Nikada nisam imala 'mrlje' kojih bih se sramila'

30.09.2017 u 12:02

Bionic
Reading

Od ponedjeljka, 2. listopada, na Novoj TV kreće nova emisija 'Dom iz snova'. Serijal otkriva životne priče koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a Renata Končić Minea pobrinut će se da dobro upoznamo obitelji kojima je kamera 'Doma iz snova' ušla u dom. Pjevačica i voditeljica ispričala je za tportal sve o novoj emisiji, radu na televiziji i glazbenoj karijeri

Što nas sve očekuje u novoj emisiji, koliko obitelji ste usrećili? Čija vas je priča posebno dirnula?

Emisija 'Dom iz snova' upoznat će nas s deset dragih obitelji kojima smo vratili osmijeh na lice i omogućili im nov i kvalitetniji život. Velika je sreća i zadovoljstvo biti dijelom ekipe te prekrasne humanitarne priče u kojoj vas svaka nova obitelj učini još sretnijima i ponosnijima.

Jeste li danas možda u kontaktu s nekima od osoba kojima ste već ranije pomogli?

S nekima se neminovno povežete, ostanete u kontaktu i dio su vašega života. Njihove priče utječu i na moj život, zbog njih gledam drugačije na svakodnevne (ne)probleme i više cijenim svoj život i ljude oko sebe. I zahvalna sam im na tome! Zbog njih se svakoga jutra budim sretna, znajući da imam lijep život, obitelj, drage ljude, zdravlje i topli dom.

Kako se Samir Šećerkadić uklopio u tim, kako ste se slagali na snimanjima?

Samir se prije svega pokazao kao pravi profesionalac, iako mu je to prvi takav projekt. Zabavan i uvijek raspoložen za šalu, a istovremeno ozbiljan u obavljanju svoga dijela posla. Vrlo brzo se uklopio u ekipu i zaista imam osjećaj kao da se poznajemo godinama.

Jeste li i ovog puta i sami zasukali rukave i pomagali u radovima? Biste li se mogli odvažiti na, primjerice, samostalno preuređenje svoga doma?

Samir, voditelj gradilišta, i ekipa radnika zaduženi su za kompletno sve radove vezane uz objekt koji preuređujemo. Na njima je svakako teži dio posla i zahtjevniji. Ono što svaka žena zasigurno voli je shopping, a moj zadatak je upravo to – odabrati pokućstvo, detalje i sve što je vezano uz opremanje unutrašnjosti prostora, iznenađenja za obitelji i organizaciju izleta, roštilja, druženja dok su izvan svog doma. Moja me zaduženja neizmjerno vesele. Što se tiče uređenja vlastitoga doma, uz ovakvu ekipu i meni već jako drage ljude, ne bih ni pomislila na samostalno uređenje doma!

❤👄

A post shared by Renata Končić Minea (@minea.official) on

'InMagazin', 'Dom iz snova', vidite li se možda u još nekom televizijskom formatu?

Rad na televiziji zaista sam zavoljela. Otvorena sam za sve eventualne nove projekte. Da mi je netko rekao prije par godina da ću se toliko 'zaraziti' tim poslom, ne bih povjerovala. Zato, ako dođe do novih izazova i ponuda, vjerujem da ću ih objeručke prihvatiti. Što se tiče formata, sve što je u granicama pozitivnoga i u skladu s mojim moralnim stajalištima, dobro je došlo.

Iza vas je sedam albuma, od toga jedan kompilacijski, pokazali ste svoju scensku svestranost u showu 'Tvoje lice zvuči poznato', posudili ste glas u crtiću 'Mune, čuvar mjeseca'. Kakav biste još izazov htjeli u životu, što još niste ostvarili, a željeli biste?

Zaista sam ostvarila mnoge svoje snove, jedan od njih je definitivno posudba glasa u crtiću, što mi je oduvijek bila velika želja. Glazba je moja velika ljubav i bez nje ne bih mogla zamisliti svoj život. Voditeljski dio 'ušetao' je u moj život slučajno, ali osvojio me na prvu. Bila bih zaista neskromna kad bih tražila više od svega toga. Svojim radom pokušavam opravdati dobiveno povjerenje i svaki novi dan za mene je izazov u ovome poslu. Sreća u svemu je da sve što radim, radim s puno ljubavi i guštam u tome.

Koliko vam, pored televizijskih, ostaje vremena za glazbene obaveze?

Činjenica je da sam zbog televizijskih obveza u zadnje vrijeme zanemarila glazbenu karijeru, no to je samo privremeno. Već se neko vrijeme spremam posvetiti novim pjesmama i snimanju u studiju. Imala sam određenih problema oko odabira novih pjesama jer su se vremena i afiniteti publike promijenili, no smatram da sam pronašla put kojim trebam nastaviti plivati glazbenim vodama. Zahvalna sam svojim fanovima što su sve ove godine uz mene i što su mi velika podrška. Kad god pripremam nešto novo, oni su mi prvi na listi prioriteta i najbitnije mi je da to što radim opravda njihovo povjerenje.

Kako danas gledate na glazbu devedesetih? Može li dance ponovno zadrmati Hrvatskom?

Devedesete su bile zlatne godine. I dan danas, generacije koje su odrastale uz dance glazbu pričaju o njoj s puno ljubavi i njeguju sjećanje na nju. Ponekad imam osjećaj da će dance glazba živjeti vječno kroz njih, ali i kroz njihovu djecu na koju su, na neki način, prenijeli tu ljubav. Pravi dokaz su koncerti posvećeni devedesetima, teško je opisati atmosferu i prepune klubove, a najviše me oduševljava što nerijetko u prvim redovima pjevaju mladi koji su devedesetih (ili kasnije) tek rođeni.

  • +10
Minea Izvor: Promo fotografije / Autor: Narodni radio

Na što ste posebno ponosni u pjevačkoj karijeri, a što biste rado promijenili kad biste mogli?

Sretna sam što sam od samih početaka uspjela ostati 'svoja' i nikada nisam imala 'mrlje' kojih bi se sramila. Roditelji su me odgajali i učili me da budem skromna i zahvalna. Nikada nisam bila materijalist i u glazbi me uvijek vodila samo ljubav! Tako je i dan danas. Ne kažem da nisam griješila, no iz svakog takvog iskustva izvukla bih neku pouku. Zato su greške ponekada i dobre u životu da se izvuče najbolje iz njih i vjerojatno, s današnjeg stajališta, ne bih ništa ni mijenjala.

Koje vam je životne situacije bilo teško prihvatiti?

One ljudske, na koje nitko ne može utjecati, kao primjerice gubitak voljene osobe. No veliki sam pozitivac i na sve u životu gledam s optimizmom i vjerom da se sve događa s nekim razlogom. Ne pametujem previše i ne postavljam si pitanja na koja nema odgovora. Samo dignem glavu i puštam vremenu da učini svoje!

Živite li svoje najsretnije i najbolje godine?

Ako se osvrnem na prošlost, zaista su lijepe i sretne godine iza mene. Naravno, bilo je uspona i padova, no sve u svemu mogu reći da sam sretna osoba. Jesu li to prošle godine, ove sada ili one koje će tek doći, ne mogu izdvojiti, jer ako voliš život, onda voliš svaki trenutak, svaki dan, svaku godinu.

🌊🌊🌊🌊

A post shared by Renata Končić Minea (@minea.official) on