GENERAL I PUKOVNICA

Nikad ih ne vidimo u javnosti: Ante Gotovina sa suprugom Dunjom, ljubavi začetom u vihoru Domovinskog rata i sinom

12.03.2023 u 17:20

Bionic
Reading

Umirovljeni general je poklonio župnoj crkvi Uzašašća Gospodinova u rodnim Pakoštanima 22 vitraja s oslikanim svecima na prozorima crkve. To je njegov zavjetni dar župnoj crkvi u kojoj je u nedjelju bio na misi zajedno sa suprugom Dunjom i sinom te njegovom djevojkom

Ante Gotovina i njegova obitelj rijetko se mogu vidjeti u javnosti. Žive samozatajno, imaju svoj mali krug ljudi, a velika gesta bila je povod da ih se vidi skupa. Sin Ante na misu je stigao u pratnji djevojke.

Podsjetimo, karizmatični Gotovina je sa svojom Dunjom doživio 'najljepšu ljubavnu priču Domovinskog rata'. O tome kako je izgledao njihov veliki dan, u svojoj knjizi 'Ratnik, pustolov i general' opisao je Nenad Ivanković: 'Vjenčali su se doslovce između dvije akcije. Iste večeri kada je završila operacija Ljeto 95, Gotovina je sjeo u džip i krenuo u Zagreb. Znao je da ima najviše 48 sati', navodi se u Ivankovićevoj knjizi, što je svojedobno donio Večernji list.

Vjenčanje su imali 29. srpnja 1995. godine u Gornjogradskoj vijećnici, a vjenčani kumovi su im bili ministar obrane Gojko Šušak i hrvatski general Ante Roso, velik Antin prijatelj s kojim je bio u Legiji stranaca.

Nakon što je 'Oluja' završena, Gotovina i Dunja otišli su na medeni mjesec - krstarenje Jadranom. Sin im je stigao 1997., a idila trajala sve do srpnja 2001., kada je general bio prisiljen pobjeći, 20-ak dana prije šeste godišnjice braka. U 11 godina koliko je njezin suprug bio u bijegu i pritvoru, pretrpjela je zaista teške stvari te je pokazala što je hrabrost, odanost i ljubav. Nakon oslobađajuće presude u Haagu, žive mirnim obiteljskim životom.

  • +12
Ante Gotovina s obitelji u crkvi u Pakoštanima Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc