NOVI UDARAC

Nije ušla u finale Eurosonga, a sada se Albini i dizajneru Juraju Zigmanu 'smiješi' nagrada za najgori kostim

28.05.2021 u 14:35

Bionic
Reading

Nakon što je doznala da joj je 'za dlaku' izmaklo finale ovogodišnjeg Eurosonga, Splićanka Albina dobila je još jednu lošu vijest. Naime, kostim koji je za nju, upravo za Eurosong, kreirao riječki dizajner Juraj Zigman nominiran je za najgori na ovogodišnjem Eurosongu

Baš kao i svih prijašnjih godina, i ove se s nestrpljenjem očekuje dodjela nagrada Barbara Dex za najlošije odjevenog izvođača na ovogodišnjem Eurosongu, a među sedam 'favorita' našla se i naša Albina Grčić. Iako kreacijama Juraja Zigmana nisu mogle odoljeti ni najpoznatije pjevačice današnjice, kao ni Kylie Jenner, čini se da se takav dizajn baš i ne sviđa europskoj publici.

Nagrada je dobila ime po istoimenoj pjevačici Barbari Dex, koja je 1993. predstavljala Belgiju na Eurosongu te je proglašena najgore odjevenim izvođačem.

Ove će se godine dodijeliti 24. put, a glasanje traje do 30. svibnja uz napomenu organizatora da im cilj nije ismijavanje nikoga.

  • +2
Albina polufinale Eurosonga Izvor: EPA / Autor: ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Belgijski portal Songfestival, koji organizira natjecanje, odabrao je sedam favorita za ovogodišnju dodjelu, a među njima se našla upravo i Albina. Osim nje tu su i Senhit iz San Marina, Samanta Tina iz Latvije, Manizha iz Rusije, Roxen iz Rumunjske, Tix iz Norveške te Eden iz Izraela.

Inače, Hrvatska je već osvojila nagradu Barbaru Dex 2016. kada je na Eurosongu nastupala Nina Kraljić, također u kreaciji Juraja Zigmana.