BIJEG U AFRIKU

Nije mu lako: Ovom je simpatičnom izjavom princ William sve nasmijao

26.09.2018 u 19:02

Bionic
Reading

Britanski princ William ovoga se tjedna na putu po Africi posvetio jednoj od svojih strasti: zaštiti životinjskog svijeta

Fotografije s njegova puta po Namibiji, koje je objavila Kensingtonska palača prikazuju Williama u safari odjeći kako šeta otvorenim prostorom s timom namibijskih stručnjaka za nosoroge i razgovara s lokalnim stanovništvom.

Williamovo prvo putovanje u južnu afričku državu započelo je u ponedjeljak 24. rujna.

'Moj posjet Namibiji ovoga tjedna usmjeren je na očuvanje životinjskog svijeta. To je nešto što mi je pri srcu i znam da je i za vas to nešto čime se jako ponosite', kazao je princ u govoru u glavnom gradu Namibije.

'Vaša je zemlja poznata po prekrasnom okolišu i životinjskom svijetu... turizam raste iz godine u godinu', kazao je William (36) koji je drugi u nasljednom redu za britansko prijestolje.

'Jedino mi je žao što moja supruga Katherine nije ovdje, vrlo je ljubomorna', našalio se dodajući da se veseli što će se moći naspavati daleko od svoje troje djece.

  • +3
Princ William Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Zadnji podaci pokazuju da svakih sedam sati strada jedan nosorog', kazao je upozoravajući da ilegalna trgovina predstavlja međunarodni problem koji traži odlučan politički odgovor.

  • +2
Kate Middleton i princ William Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia