novi projekt

Ni u 82-oj Martin Scorsese nema mira, a sad radi na novom filmu o Isusu

12.01.2024 u 14:50

Bionic
Reading

Nakon što je potpisao čak 26 dugometražnih filmova, redatelj Martin Scorsese ne planira stati. Već se bacio na posao te u 2024. planira početi snimanje filma o Isusu

Jedan od najpozantijih redatelja ni u 82. godini nema mira, a njegov kreativan um ne prestaje stvarati filmove vrijedne pažnje. Nakon što je ostvario uspjeh s najnovijim projektom 'Killers of the Flower Moon', Martin Scorsese sprema novi film. U 80 minuta planira ukloniti negativne stigme o religiji te ispričati priču o Isusu sa stajališta modernog čovjeka danas.

Američki redatelj u film planira pretočiti knjigu 'A Life of Jesus' japanskog pisca Shūsakua Endōa, a kroz film planiraju prikazati Isusova temeljna učenja na način koji ih istražuje i prikazuje kako ih primijeniti na stresnu današnjicu u kojoj se religija često gleda s brojnim predrasudama.

'Pokušavam pronaći novi način da ga učinim dostupnijim i uklonim negativan teret onoga što je povezano s organiziranom religijom', rekao je nagrađivani redatelj koji želi gledateljima promijeniti način na koji pristupaju religijskom sadržaju: 'Upravo sada, 'religija', izgovorite tu riječ i svi se dignu jer nije uspjela na mnogo načina. Ali to ne znači nužno da je početni impuls bio pogrešan. Vratimo se. Razmislimo samo o tome. Možete ga odbiti. Ali to bi moglo promijeniti način na koji živite svoj život – čak i ako ga odbacite. Nemojte to na brzinu odbaciti. To je sve o čemu pričam.'

Scorsese se prošle godine susreo s papom Franjom, a susret ga je inspirirao da se pripremi i za snimanje filma o Isusu.

Međutim, ovo nije prvi put da obrađuje religijski sadržaj jer je potpisuje nekoliko filmova vjerske tematike.

Njegova adaptacija filma 'Posljednje Kristovo iskušenje' Nikosa Kazantzakisa iz 1988. izazvala je svjetske kontroverze i prosvjede zbog prikaza alternativnog vremenskog slijeda Isusova života, dok je film 'Silence' prikazao borbe jezuitskih svećenika progonjenih zbog svoje vjere u Japanu u 17. stoljeću.

Osim katolicizma, proučavao je i druge religije pa je godine 1997. objavio i 'Kundun', biografski film o Dalaj Lami.

  • +10
Poznate dame na Zlatnim globusima Izvor: Profimedia / Autor: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia