sve se zna

Nezaboravan doček Nove godine: Evo gdje nastupaju Matija Cvek, Jole, Lidija Bačić...

30.12.2023 u 14:25

Bionic
Reading

Indira Levak nastupat će u Puli, Vojko V na Portarati, Petar Grašo u Poreču, Željko Bebek u Ogulinu...

Na ispraćaju stare i dočeku Nove godine u Puli ove će godine nastupiti pjevačica Indira “Forza“, nekadašnja članica dance grupe Colonia, dok će na trgu Portarata nastupiti splitski reper Vojko V, izvijestili su iz pulske gradske uprave.

Uz svoje hitove Indira će publici na Forumu priuštiti glazbeno-plesni spektakl uz obrade pjesama grupa poput Bijelog Dugmeta, Crvene Jabuke i stranih izvođača.

Na Portarati će publiku zabavljati hip-hop senzacija prepoznatljiva po beskompromisnim stihovima Vojko V, koji će publiku zabavljati od 23 sata, a njegovom koncertu prethodit će nastupi lokalnih DJ-eva.

Pulska velika padela originalan je i sada već tradicionalan način za ispraćaj stare godine na pulskoj središnjoj tržnici. Tamo će se u nedjelju, 31. prosinca, s početkom u 10 sati pripremati fritaja od 2024 jaja, a podijelit će se oko 1000 porcija.

Porečane i mnogobrojne goste u 2024. godinu svojim hitovima uvest će jedna od najvećih zvijezda hrvatske zabavne scene - Petar Grašo. Uz taktove njegovih najpoznatijih pjesama poput "Ako te pitaju", "Ko nam brani", "Moje Zlato", "Voli me" i brojne druge, Poreč će i ove godine biti jedna od najtraženijih novogodišnjih destinacija u Hrvatskoj.

U Poreču će se na Trgu Matije Gupca održati paralelni "funky doček" te doček za najmlađe na staru godinu u podne, kao i već tradicionalna repriza dočeka.

dobra atmosfera

Koncert za pamćenje: Matija Cvek oduševio mostarsku publiku

Pogledaj galeriju

Građani Rovinja i njihovi gosti će 2024. godinu dočekati uz najpoznatiju bosansko-hercegovačku grupu Dubiozu kolektiv.

Doček Nove godine u najvećim gradovima Koprivničko-križevačke županije bit će organiziran na otvorenom na glavnim trgovima, a program je pripremljen i za najmlađu publiku, koji počinje u prijepodnevnim satima.

Koprivnica priprema doček Nove godine na otvorenom uz koncert grupe Tragovi, koji na Zrinskom trgu počinje u 23 sata. Dječji doček održat će se istog dana u 11,30 sati uz glazbu DJ Sebaxa.

Što se Križevaca tiče, večernji program počinje u 22 sata, kada će na pozornicu izaći grupa Petica. Riječ je o bendu s dugogodišnjim iskustvom koji će izvesti poznate hitove za sve generacije.

Križevci također u 11 sati na Strossmayerovom trgu organiziraju doček za mlađu publiku uz brojne sadržaje.

U oba grada novogodišnji koncerti moći će se pratiti i s klizališta.

užarena atmosfera

Ludnica u Frankfurtu: Nastupili Škoro, Grašo, Bulić… i Dalić se popeo na pozornicu

Pogledaj galeriju

Karlovčane će na Šetalištu Franje Tuđmana, gdje se održava glavnina manifestacije Advent u Karlovcu, u Novu godinu ispratiti vatromet i grupe Begini i Učiteljice, koji će nastupati u glazbenom paviljonu oko kojega su postavljeni ugostiteljski i drugi štandovi.

Grad Karlovac kao organizator Adventa u Karlovcu izvijestio je da Begini nastupaju na Staru godinu s početkom u 21 sat s novom pjevačicom Ljiljanom Galić Granić "koja je u bend donijela novu energiju, a najpoznatije pjesme poput 'Za sve moje bivše', 'Napala me s leđa' i 'Obriši suze' dobile su novu, svježu interpretaciju".

Od 23 sata nastupa trio Učiteljice "koje će pjevati svoje prepoznatljive autorske pjesme kao što su 'Generale', 'Noći u Brazilu' i 'Dunav', a tijekom večeri izvest će i brojne obrade najvećih hitova domaće glazbe".

U ponoć je predviđen vatromet.

Što se tiče ostalih gradova u Karlovačkoj županiji, Slunj je najavio da u subotu nastupa zagrebački bend Adastra, a na Staru godinu Verso band. Djeca će u podne proslaviti Novu godinu uz Slunjske mažoretkinje i plesnu skupinu Stage control te glazbenim nastupom dvojca Tona i Nikola.

U Ogulinu se "dječja Nova godina" čeka s Markom Kutlićem, a u 2024. se ulazi koncertom Željka Bebeka.

U ponedjeljak će se u Karlovcu neki građani okupati u Korani na Foginovom kupalištu, a u Ogulinu u jezeru Sabljaci.

UOČI UTAKMICE

Indira zagrijala atmosferu u Osijeku: U dresu Marija Pašalića pjevala na tribinama

Pogledaj galeriju

ajveći broj građana Vukovarsko-srijemske županije tradicionalno će Novu godinu dočekati u svojim domovima, a za one koji žele nešto više, osim dočeka u ugostiteljskim objektima, pripremljeni su javni dočeci na trgovima Vukovara, Vinkovaca, Županje i Otoka.

Grad Vukovar i Turistička zajednica grada Vukovara pripremili su doček na Trgu Republike Hrvatske, od 22 sata za zabavu je zadužen DJ Dee Kay dok će nazočne u Novu godinu uvesti Matija Cvek, čiji nastup počinje u 23 sata.

Građane Vinkovaca će u 2024. na prostoru ispred gradske knjižnice uvesti Sax bend, a program započinje u 22 sata. U dopodnevnim satima na istom prostoru će s početkom u 11,30 sati biti organiziran doček Nove godine za najmlađe stanovnike grada na Bosutu.

Županjci će u novo ljeto uploviti uz tamburaški sastav Kas, koji će sa svirkom na središnjem gradskom trgu Kralja Tomislava započeti u 21 sat.

Građane Otoka od 22 sata zabavljat će Lyra band, sa čijim taktovima će uploviti u 2024. godinu.

Program na Silvestrovo u Čakovcu počinje već u 11 sati dočekom Nove godine za djecu, a mališane i njihove roditelje zabavljat će Tata Slikovnica – Igor Baksa, uz glazbu, zabavu i gastronomsku ponudu.

Čakovčani i njihovi gosti staru godinu ispratit će na Trgu Republike uz grupu Noćna smjena, a program dočeka počinje u 22 sata. U ponoć će na rasporedu biti novogodišnji vatromet, ali slabijeg intenziteta zvuka, koji se pušta s 15-ak metara visine pa se buka širi u zrak.

U Krapini će na Silvestrovo okupljene građane zabavljati grupa Ljubavnici i Ansambl Zagorje. Program pod šatorom na Trgu Ljudevita Gaja počinje u 22 sata, uz ugostiteljsku ponudu hrane i pića, a točno u ponoć počet će vatromet.

Od vatrometa se u Varaždinu ove godine odustalo, ali ne i od tradicionalnog prvog sportskog događaja u Hrvatskoj u novoj godini – Novogodišnje utrke. Jubilarnu 45.

Novogodišnju utrku organizira Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, uz suorganizaciju Atletskog kluba Sloboda te uz pokroviteljstvo Grada Varaždina, a riječ je o najdugovječnijoj varaždinskoj utrci koja je ujedno i jedna od rijetkih u svijetu sa startom u ponoć na prijelazu iz stare u novu godinu.

Start i cilj utrke bit će na središnjem gradskom Trgu kralja Tomislava, gdje će građane u najluđoj noći zabavljati Zodiac band.

uspješan nastup

Lidija Bačić održala koncert u efektnoj 'prozirnoj' kombinaciji

Pogledaj galeriju

Zadrani i gosti u 2024. godinu ući će  na više lokacija, na središnjem Narodnom trgu i adventskom Trgu Petra Zoranića, a nastupit će popularni Jole i grupa Bolero, Ivica Sikirić Ićo i grupa Dilema, grupa Kanela i Rockatansky Band.

Uvod u doček Nove godine počet će u 11 sati na Trgu Petra Zoranića, gdje će goste zabavljati jazz grupa Black Coffee, a puštanjem stotina balona s helijem najmlađi Zadrani ući će u Novu godinu točno u podne na Narodnom trgu.

Uz animatore, na Narodnom trgu s djecom će se družiti božićni likovi koje su upoznali tijekom Adventa: sveti Nikola, Krampus, sveta Lucija, Djed Božićnjak, Disneyeve princeze Ana i Elsa i Olaf.

Zadarska neprofitna Udruga ugostiteljskih djelatnika B2B od 11 sati djecu će učiti kako se spravljaju bezalkoholni kokteli.

Sve koktele koje djeca naprave moći će popiti ili ponuditi prijateljima, a i odrasli će moći sudjelovati ostavljanjem „manče”. Nakon završetka događaja prikupljenim novcem kupit će slatkiše i odnijeti ih djeci koja će Novu godinu dočekati na Odjelu pedijatrije Opće bolnice Zadar, najavljuje Ante Butić iz udruge B2B.

Večernji program na Narodnom trgu počet će u 21 sat, kada će nastupiti pjevač iz Bibinja Ivica Sikirić Ićo i grupa Dilema, a nakon njih Zadranima dobro poznat Rockatansky Band i grupa Kanela.

Središnji dio proslave na glavnoj adventskoj pozornici na Trgu Petra Zoranića u 23 sata otvorit će Jole i grupa Bolero.

Dočeci Nove godine na otvorenom organiziraju se i u Biogradu na Moru, gdje će na Trgu kralja Tomislava od 22,30 posjetitelje zabavljati Lidija Bačić, a na otoku Viru pjevat će Zadranin Mladen Grdović.