uspješna i zadovoljna

Nevena Rendeli Vejzović: 'Nakon 15 godina dala otkaz na HRT-u, htjela sam raditi još više, a ne manje jer sada imam djecu, kako su neki moji šefovi pretpostavljali'

30.06.2022 u 15:20

Bionic
Reading

Mnogima nekad omiljena televizijska voditeljica, danas uspješna privatna poduzetnica progovorila je o odlasku s HRT-a, otvaranju svoje tvrtke, koliko joj suprug Mak Vejzović pomaže u kućanskim poslovima

'Kada sam nedugo nakon rodiljnog dopusta, nakon 15 godina dala otkaz na HRT-u, htjela sam raditi još više, a ne manje jer sada imam djecu, kako su neki moji šefovi pretpostavljali. Otvorila sam svoju tvrtku, uz pomoć dvaju partnera, a to znači da zadnje dvije godine radim više, ali sam i sretnija nego ikad prije', ispričala je Nevena Rendeli Vejzović za Jutarnji list.

Kako radi za sebe, nema klasično radno vrijeme pa često radi noću, kada djecu spremi na spavanje. Vikende provodi radno, ali može uzeti slobodan dan usred tjedna ako joj zatreba. Također, svaki slobodan vikend provodi s obitelji u prirodi. Zadovoljna je što joj u svemu pomaže suprug koji bježi ni od kakvih kućanskih poslova.

'On bi vjerojatno rekao da ih radi i više od mene, a to mu čak moram i priznati. Kada imate toliko djece poput nas dvoje, sve podjele padaju u vodu. Mak je puno bolji kuhar od mene pa su ručkovi i večere njegovo područje, a može se reći da ja perem rublje iako se obavezno 'posvađamo' na koliko stupnjeva što treba oprati. Usisavanjem i pospremanjem stana se bavimo dok su djeca u vrtiću ili kod bake, a jednom tjedno nam dolazi i kućna pomoćnica koja pomaže oko održavanja čistoće. Što se tiče djece, moje gotovo dvije godine porodiljnog su prošle, a sada je suprug kod kuće pa u ovom trenutku sigurno provodi više vremena s njima', rekla je Nevena čiji roditelji žive u istoj zgradi kao i ona pa ona i suprug imaju značajnu ulogu u brizi oko djevojčica.

Čini joj se da se tradicionalna uloga žene kao one na koju padaju svi kućanski poslovi polako mijenja. 'Mislim da smo upravo mi generacija koja treba staviti točku na i ovim besmislenim i zastarjelim stereotipima. Moja mama je Dalmatinka, a otac Zagrepčanin i uvijek mi se činilo da je nju nekako odredio dalmatinski odgoj prema kojemu žena brine za kuću, bez obzira na to što je imala posao i izvan doma, a otac, iako divan tata, je bio jedinac također majke Dalmatinke koji je navikao da kod kuće sve obavljaju žene. Srećom, u mojoj obitelji je sve potpuno drugačije. Mislim da su na to više utjecali obrazovanje i želja za izlaskom iz okvira učmalih običaja', rekla je Rendeli Vejzović.

  • +3
Nevena Rendeli Vejzović, Mak Vejzović Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL