UŽIVANJE U ISTRI

Netko ima svoju ulicu, netko trg, a Stjepan Hauser svoju stazu: Evo kako gušta na njoj

07.06.2019 u 14:34

Bionic
Reading

Slavni 2Cellosi uzeli su jednoipolgodišnju pauzu, najdulju dosad i u tom će razdoblju energični Istranin snimiti prvi solo album i to u suradnji s Londonskim simfonijskim orkestrom. Stjepan Hauser u predahu od glazbenih obaveza uživa u svojoj kući, šeta uz more, plovi kajakom na rijeci Raši te triput tjedno igra nogomet u obližnjem mjestu Banjole, a vozi i bicikl i to po stazi koja nosi njegovo ime

U Raklju su njegovi stanovnici šetnicu nazvali po svom mještaninu - 'staza Stjepana Hausera' koja je službeno otvorena u kolovozu 2017. godine. 'Nemam riječi kojima bih mogao opisati zahvalnost prema mojim ljudima u Raklju koji su me počastili time. Zaista sam počašćen što je ova prekrasna šetnica dobila ime po meni', rekao je tada slavni violončelist.

Njegova staza proteže uz more i duga je pet kilometara, a osim za šetače pogodna je i za bicikliste. Upravo na biciklu ondje i sam 32-godišnjak često uživa. 'Za sve ljubitelje prirode, ovo je mjesto za vas', poručio je Stjepan Hauser pozirajući na svojoj stazi na Rimčevom električnom biciklu s kojeg je nedavno pao te je fanovima pokazao svoju ozljedu.

Polovica violončelističkog dua 2Cellos u Londonu će sredinom lipnja dočekati i 33. rođendan.

  • +5
Stjepan Hauser Izvor: Reuters / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL