william je glavni krivac?

Nepomirljivi prinčevi: Otkriveno kada je zapravo započeo sukob Williama i Harryja

29.11.2023 u 19:06

Bionic
Reading

Princ William i princ Harry nisu razgovarali više od godine dana, a njihovu sukobu ne nazire se kraj. Navodno je sve počelo u trenutku kada je Meghan ušla u obitelj

Otkako je kraljevski insajder Omid Scobie objavio knjigu 'Endgame', ne prestaju se redati novi potresi u kraljevskoj obitelji, a u svemu kao ponajveći negativac ispada princ William.

Kao da mu nije bilo dovoljno optužbi koje su na njegov račun stizale početkom godine iz Harryjevih memoara 'Spare', princ od Walesa sada se našao na udaru Scobieja čija knjiga otkriva detalje koji nikako ne idu u prilog njegovom imidžu.

Posljednje što je dospjelo pod povećalo javnosti jest njegov navod kako je pravi uzrok sukoba između prinčeva bila Harryjeva odluka da u obitelj dovede Meghan Markle.

Navodno, William je u startu u tome nazirao probleme, a kada je Harryjeva veza s Meghan postala ozbiljna, odlučio se distancirati od para.

  • +4
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: VANCOUVER CANUCKS / FERRARI / PROFIMEDIA

'William i Meghan nisu 'kliknuli' od samog početka jer mu ona nije sjela. Odlučio je zahladiti odnose s Harryjem od onog trenutka kada se oženio za Meghan, koja mu se u startu nije svidjela', piše Scobie.

Princ od Walesa navodno nije mogao prijeći preko toga je Meghan glumica, a samim time i potpuna 'autsajderica' u kraljevskim krugovima.

  • +2
Kate Middleton i princ William na Bahamima Izvor: Profimedia / Autor: Prince & Princess of Wales / Ferrari / Profimedia

'William je vjerovao kako je Harryja oborio s nogu njen glamur i američki stil života do te razine da je odbacio obiteljska pravila. Smatrao je da se zalijeće u nešto što bi mu se kasnije moglo obiti o glavu i znatno naštetiti imidžu kraljevske obitelji.'

Scobie je istaknuo i kako je kralj Charles intervenirao na vjenčanju Harryja i Meghan 2018. godine kada je vojvoda od Sussexa optužio brata da njegovu suprugu zapravo niti ne želi primiti u obitelj.

Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Aaron Chown / PA Images / Profimedia

Odnosi su od tada postali iznimno narušeni te je tek uz kraljev nagovor održana jedna zajednička večera braće kada su William i Kate ugostili Harryja i Meghan za Božić u svojoj vili Anmer Hall.

Od odlaska u Ameriku, a potom i objave Netflixova dokumentarca te memoara, odnosi su dodatno narušeni te braća nisu razgovarala preko godine dana, a ovakvi napisi u mediji cijeloj situaciji nimalo neće pomoći.