obiteljska idila

Govor tijela otkriva kakvi su princ William i Kate Middleton zapravo roditelji

26.01.2018 u 09:55

Bionic
Reading

Najpoznatiji britanski kraljevski par stvorio je u javnosti sliku obiteljske idile. Kate Middleton i princ William u mnogo su se prilika iskazali kao odličan vojvoda i vojvotkinja, a kakvi su zapravo kao roditelji, otkrili su stručnjaci

Brižnim ponašanjem prema svoje dvoje dječice Kate Middleton i princ William iznova nam pokazuju kako se sjajno snalaze u roditeljskoj ulozi te kako su i više nego spremni za novu bebu koja je na putu. 

Britanski stručnjaci za neverbalnu komunikaciju i govor tijela pomno su analizirali njihovo ponašanje sa sinom Georgeom i kćerkicom Charlotte te došli do zanimljivih zaključaka.

'Sve u svemu, njihov govor tijela otkriva kako su u skladu s emocionalnim potrebama svoje djece', ističe Blanca Cobb, stručnjakinja za govor tijela. 

  • +20
Princ William i Kate Middleton s djecom Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ne samo da su u skladu, već se u mnogim situacijama spuštaju na njihovu razinu, pa nije rijetkost da vidite Kate ili Williama kako se saginju prema djeci i pokušavaju uspostaviti kontakt očima. 'Ovakvo ponašanje pokazuje kako su im djeca u fokusu, bez obzira na to koliko je medija i ljudi oko njih okupljeno', govori nadalje stručnjakinja te je pritom izdvojila jedan slučaj u kojem je primijetila koliko je William zaštitnički nastrojen prema svojim mališanima. 

Prilikom službenog posjeta Poljskoj i Njemačkoj prošlo ljeto vojvotkinja i vojvoda poveli su i dječicu, kojima je cijelo to putovanje bilo novo iskustvo. Zato su se oboje potrudili kako bi sinu i kćeri učinili ga što ugodnijim. 

  • +42
Kate Middleton i princ William

Primjerice princ William svog sina Georgea ne ostavlja bez nadzora i oprezan je prilikom upoznavanja svog nasljednika s novim ljudima.

'Ovdje vidimo kako William dopušta svom sinu da odredi koliko mu prostora i vremena treba. Vidimo kako ga je princ George primio za prst, što dokazuje kako se osjeća ugodno u ovoj situaciji', objašnjava Cobb. 

Isto tako, vojvotkinja od Cambridgea pokazala je u mnogo navrata svoju zaštitničku majčinsku ulogu. 

'Potez ruke koji se vidi na fotografiji nije samo pokazivanje ljubavi, već i način da ga zaštiti od kamere. Inače, položaj ruke nosi ime karate pokret, odnosno Kate podsvjesno pokušava reći ljudima da se odmaknu od dječaka', kazala je stručnjakinja te dodala kako se roditeljska pažnja kraljevskog para posebno mogla vidjeti na aerodromu u Njemačkoj.

'Ovdje su oboje fokusirani na Charlotte i čine sve kako bi bili sigurni da joj je ugodno. Za dodatnu sigurnost William se naginje naprijed pokušavajući uhvatiti kontakt očima s kćerkicom', govori u nastavku te naglašava kako je zapravo najbolja osobina ovih roditelja to što pokazuju da su prisutni uvijek kada ih djeca trebaju.

  • +5
Kate Middleton i princ William, putovanja Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Oboje se uvijek smiju kada su blizu svoje djece i tako daju do znanja da uživaju u roditeljskoj ulozi', zaključuje Cobb.