dvodnevni glazbeni festival

Neno Belan, TBF, Elemental i Silente na prvom November Festu u Domu sportova

08.10.2021 u 14:04

Bionic
Reading

Ove jeseni, u studenom, po prvi put će se održati dvodnevni glazbeni festival November Fest. Tijekom dva dana na festivalu će nastupiti poznati miljenici publike koji će nakon dugo vremena, legendarnu dvoranu - Dom sportova, ponovo pretvoriti u oazu dobrog zvuka. Prve večeri, u petak 19. studenog, nastupaju TBF i Elemental, dok će druge večeri, u subotu 20. studenog, nastupiti Silente i Neno Belan & Fiumens

TBF, kao jedan od najprogresivnijih i originalnijih bendova na Balkanu, započeo je svoju priču kao hip hop sastav 1990. godine u Splitu te su u narednim godinama mijenjali formu i razvijali zvuk, stoji u najavi.

TBF-ovi tekstovi prepoznatljivo variraju - od kritike političke korumpiranosti te općenito iskvarenih društvenih vrijednosti, do svakodnevne ulične zafrkancije i ljubavnih tema, uz dozu humora u većini slučajeva. Iza sebe imaju sedam studijskih izdanja koja su dobila brojne pohvale kritike i osvojila brojne nagrade kako u Hrvatskoj tako i u zemljama regije.

Elemental je uvijek bilo teško svesti na samo jedan glazbeni žanr. Specifičnost benda su britki tekstovi i zanimljive instrumentalne podloge koji zajedno čine autentičan zvuk Elementala, a njihov iskren i nepatvoren stav prepoznaje publika u cijeloj regiji. Njihov popularni studijski album 'XOXO' objavljen je povodom 20 godina postojanja benda uz pripadajuću biografiju: 'Sve, samo ne romantika“. Zadnji album, 'Ilica', izašao je 2020. godine s hit pjesmom 'Hej sanjalice' te se kao bend posebno vesele nastupu u dvorani Doma sportova.

Silente se na široj glazbenoj sceni pojavio 2013. godine s prvim singlom 'Terca na tišinu' i albumom 'Lovac na čudesa'. U svojoj karijeri bend je održao mnoge koncerte i osvojio razna priznanja za svoj rad, uključujući i hrvatsku diskografsku nagradu Porin. U 2020./2021. objavili su čak tri singla: 'Navečer se srca lome', 'Mene moje uši lažu' i 'Nikada ovako' te najavili i skori dolazak novog albuma.

Neno Belan i Fiumensi zajedno sviraju 24 godine, a Neno često na nastupima kaže kako su se dogovorili da će svirati još 24, a nakon toga će vidjeti što će biti dalje. Kao i uvijek, odsvirat će presjek Belanove karijere, s puno pjesama iz ere nezaboravnih Đavola, pa preko 'Sunny day', 'Vina noći' i 'Ponoćnih zvona' - dovesti nas do „Rijeke snova“. Bit će tu i najnoviji singl 'Zvijezde', kao i još puno lijepih pjesama iz pjesmarice Nene Belana.

Važno je istaknuti kako November Fest, u suradnji s Hrvatskim društvom bolesnika s rakom prostate i udrugom Europa Donna Hrvatska, povodom 'Movembera' – globalne inicijative i mjeseca posvećenog prevenciji karcinoma prostate, svojim programom i kampanjom također želi potaknuti na promišljanje o odgovornosti prema vlastitom zdravlju i važnosti pravovremenog otkrivanja zloćudnih bolesti koje pogađaju sve veći broj muške populacije.

Festival će biti održan u skladu sa svim važećim epidemiološkim preporukama HZJZ i Odlukama Stožera civilne zaštite RH te će ulaz na koncerte bit će moguć samo uz predočenje EU digitalne Covid potvrde, a oni koji ih nemaju - moći će se testirati na ulazu u Dom sportova.