PEDRO SANCHEZ I JADRAN BARAČ

Nemaju samo Španjolci zgodnog političara, pogledajte kako izgleda hrvatska verzija njihova premijera

07.06.2018 u 14:18

Bionic
Reading

Svjetski mediji ne prestaju brujati o novoizabranom španjolskom premijeru Pedru Sanchezu. Njegovo obrazovanje nije upitno, no ono po čemu je posebno zanimljiv njegov je izgled, zahvaljujući kojem je već dobio nadimak El Guapo, odnosno Zgodni. Nismo morali dugo tražiti da mu 'brata blizanca' pronađemo na krajnjem jugu Hrvatske, u predsjedniku dubrovačkog SDP-a

Otkako je postao novi premijer Španjolske, svjetski mediji ne prestaju pisati o Pedru Sanchezu, koji je odmah dobio nadimak El Guapo, odnosno Zgodni, a ako malo pogledate njegove fotografije, znat ćete i zašto.

46-godišnji političar osim dobrog izgleda izuzetno je načitan i inteligentan, ali, na veliku žalost brojnih obožavateljica, i zauzet - od 2006. godine u braku je s Maríom Begoñom Gómez Fernández. Osim diplome iz biznisa i ekonomije, ima čak tri magisterija.

  • +14
Pedro Sanchez Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No o Sanchezu smo već pisali, a zašto nam je i ovog puta zanimljiv, postat će vam ubrzo jasno. Naime, mnogi su primijetili njegovu neodoljivu sličnost s jednim hrvatskim političarom. Riječ je o predsjedniku dubrovačkog SDP-a Jadranu Baraču, koji je završio Fakultet strojarstva u Zagrebu i stekao titulu magistra strojarstva.

Kada se ne bavi politikom, 33-godišnji Jadran Barač opušta se karateom, u kojem ima crni pojas i mnogobrojne medalje s domaćih i inozemnih natjecanja.

'Svjestan sam da s 33 godine imam dosta toga naučiti. Za mladog čovjeka koji ulazi u politiku vrlo bitno je imati iskrene i poštene namjere jer je politika danas okaljana štetnim motivima. Glavna je mogućnost ‘uhljebljivanja’ i izvora prihoda, čemu smo svjedoci i u dubrovačkoj politici. Stvaraju se stranačke glasačke mašinerije, a nema rada na problemima.

Želim to pokušati promijeniti, koliko mogu u skladu s mojim obvezama zaposlenika s osmosatnim radnim vremenom u Vodovodu te obitelji u podstanarstvu. Ne mogu nikome ništa obećavati', rekao je nedugo nakon što je izabran za predsjednika dubrovačkog SDP-a za DuList Jadran Barač.

Jadran Barač Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Tutnjevic / CROPIX