na svim streaming servisima

Nela predstavlja pjesmu ‘Nepokoriva’, mračan, plesni novi singl, svoj najjači autorski rad dosad

08.11.2023 u 14:23

Bionic
Reading

I dok je ‘Sto godina’ vozila na osjećaj tuge i razočaranosti, a sjajna ‘Nebo gori’ na predosjećaj, nova Nelina pjesma inspiraciju je povukla iz usamljenosti i neizvjesnosti. Danas predstavlja svoj svježi singl, vjerojatno najjači autorski rad dosad – pjesmu ‘Nepokoriva’

Ako se glavna tema ‘Nepokorive’ učini poznatom to je zato što je nastala na melodiji koju pjevaju prateći vokali u ‘Nebo gori’. Ideja je došla slučajno, ali i pokazuje podsvjesnu povezanost nove faze Nelinog autorstva. Kompletan drugi album, koji će biti realiziran u 2024. tematski će pokrivati sve stadije nesretne ljubavi, kao moderan emotivan dnevnik.

‘Još dok sam radila s Mihom na prošlom singlu Nebo Gori, izdvojili smo dio melodije koju smo razmišljali prenijeti i u idući singl. Kada je Nebo gori konačno objavljena - znali smo se zezati kako refren dok pjevam ‘nebo gori, ja…' zvuči kao da izgovaram nepokoriva, što je prva primijetila i moja koautorica Ivana. I tako je Nepokoriva postala logična nasljednica moje prošle pjesme. Sve složilo baš onako kako je i trebalo' – izjavila je Nela.

NELA - Nepokoriva [Official Audio] Izvor: Društvene mreže

Glazbu kao i dosad potpisuje Nela, tekst Nela i Ivana Belošević, dok su aranžman i produkcija bili u spretnim rukama i ušima Mihovila Šoštarića Lockrooma. Nakon ampiano beata na prošloj pjesmi, ‘Nepokoriva’ je hrabro krenula u novom smjeru. Plesna i mračna povući će vibe koji su svojevremeno donijeli artisti kao što je dvojac Disclosure, ali čim je preuzme moćan i širok Nelin vokal iste sekunde dobiva prepoznatljiv autorski pečat. Upravo su ta posljednja dva singla pokazala smjer kojeg će se Nela držati na svom sljedećem albumu. Vizualni identitet potpisuje ponovno - Đurđina Samardžić - GG Help.

Od sudjelovanja u showu The Voice Hrvatska, preko A strane, do uspješnog prvog studijskog albuma ‘Melodrama’, Nela je postala upečatljiv dio hrvatske glazbene scene, cijenjena u glazbenim krugovima, ali i među publikom zbog izuzetnih vokalnih i autorskih kvaliteta. Iza sebe broji singlove koji redovito zauzimaju visoka mjesta na HR TOP 40 ljestvici, a singlovima ‘Nebo gori’ i aktualnim ‘Nepokoriva’ najavila je velike zaokrete u zvuku koji će obilježiti 2024. godinu.

Nelin novi singl ‘Nepokoriva' od danas je dostupan na svim streaming servisima.