PREDSTAVLJENA SEDMA SEZONA AKTIVNE HRVATSKE

Ne zaboravimo na sebe u danima slavlja!

03.12.2018 u 10:02

Bionic
Reading

Volimo i sebe. Dani slavlja koji su pred nama pravi su izazov za nas same. Ne zaboravimo koliko je važno ostati aktivan i u mjesecu kad nam popuste sve kočnice

Vodeći hrvatski stručnjaci okupljeni oko edukativno – sportskog projekta Aktivna Hrvatska upravo su za najavu sedme sezone odabrali prosinac kako bi podsjetili na korake koje bismo svakodnevno trebali usvojiti da bi naše tijelo normalno funkcioniralo tijekom cijele godine.

'Iznimno je važno podsjećati se svakodnevno na tjelesnu aktivnost. Tijelo pamti, tako da pozivamo sve da pronađu vremena, uz slavlje, za barem pola sata dnevne tjelesne aktivnosti. Izaberite vama najdraži način, bilo to šetnja okićenim gradom, vježbanje kod kuće ili pak u nekom od fitness centara!' – izjavio je prof. Damir Knjaz s Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, partnera projekta, te dodao: 'Pred nama je sedma sezona. Ove ćemo godine između ostalog veliku pažnju posvetiti mladima. Statistike su porazne. Pozivam roditelje i sve djelatnike u sustavu školstva na dodatnu edukaciju ove najranjivije skupine o važnosti redovne tjelesne aktivnosti. Cilj ovog projekta je aktivna i zdravija Hrvatska!'

U zagrebačkom hotelu Westin najavljena je sedma sezona ovog pionirskog projekta u području edukacije i zajedničkih treninga diljem Hrvatske. Projekt se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović. Trenerski tim KIF-a čine Lukrecija Dragić, Ivan Antunović, Borna Butijer i Tian Jagarić. Oni će s Asjom Petersen, Sandrom Petrom Pintarić i novim suradnicama Anom Kuhanec Brašnović i Idom Juranić s građanima vježbati i educirati ih u; Novoj Gradišci, Zaboku, Puli, Poreču, Vodicama, Korčuli, Petrčanima, Šibeniku, Crikvenici i Zagrebu. U svim gradovima ove će se sezone besplatno provoditi dijagnostika Biotreninga i nutricionistički testovi te savjetovanja Definicije hrane. I u idućoj godini održavat će se radionice Mentalnog treninga pod vodstvom psihologa Ane Kotzmuth i Igora Čerenšeka. Ambasadorica i voditeljica projekta je Renata Sopek, a Darija Mikulandra Žanetić vodi emisiju Aktivna Hrvatska koja se svake prve subote u mjesecu u 18 sati emitira na Sportskoj TV.

  • +17
Sedma sezona aktivne Hrvatske Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

'Primjećujemo da se sve više građana odaziva pozivu za povećanom brigom za zdravlje. Vidimo to i u samoj liječničkoj struci. Ove ćemo sezone biti na raspolaganju našim građanima u sklopu projekta Aktivna Hrvatska sa savjetovanjem i mjerenjem indeksa tjelesne mase!' – izjavila je dr. Ada Barić Grgurević iz Hrvatske liječničke komore, partnera projekta.

Predstavljanje nove sezone podržali su posebni savjetnik Predsjednice RH dr.sc. Tomislav Madžar, stožerni narednik Počasno-zaštitne bojne HV-a Dalibor Delić te Renata Gubić, upraviteljica Zaklade 'Hrvatska za djecu' – partnera projekta. Projekt koji promiče važnost sporta podržali su i vaterpolisti HAVK Mladost Marino Čagalj i Jerko Jurlina te košarkaši Cibone Filip Bundović i Nik Slavica. Glazbenica Danijela Martinović, politologinja Lana Pavić, glumica Kristina Krepela, mlada hrvatska youtube zvijezda Nika Ilčić, arhitektica Nina Mia Čikeš te mnogi drugi.

Građani imaju prilike za besplatne treninge i edukacije, stručni tim projekta je na raspolaganju 24/7 sa savjetima putem službene web stranice projekta preko koje se mogu i prijaviti za vježbanja. Partneri projekta su HEP, NIVEA, Mivela voda s kojom možete sve, Decathlon, Falkensteiner Hotel&Spa Iadera, Merkur osiguranje, Tosama, Kotanyi, te poliklinike Affidea i Vaš pregled.