KRALJEVSKA POSLA

Ne prima plaću, a ima milijune: Kako točno Meghan Markle zarađuje otkako je član kraljevstva

08.11.2018 u 15:04

Bionic
Reading

Meghan Markle iza sebe ima glumačku holivudsku karijeru koja joj je osigurala velike honorare, a danas je članica kraljevske obitelji i supruga britanskog princa Harryja. Raskošan lifestyle, skupocjena garderoba, daleka putovanja i glamurozan nakit postali su dio njezine svakodnevice, iako formalno nema plaću

Meghan Markle počela je samostalno zarađivati još kao tinejdžerica. Prvo kao konobarica i hostesa, a onda je tijekom studija kratko pokazala zanimanje i za diplomaciju, pogotovo tijekom studentske razmjene koju je provela u Argentini. Nakon toga shvatila je da je najviše zanima gluma pa se bacila na ostvarenje svoga sna.

Nakon godina napornog truda, Markle se konačno probila u Hollywoodu, a kratke scene i uloge u pozadini zamijenio je prvi pravi ozbiljni angažman. Dobila je ulogu u seriji 'Suits' i tako ostvarila prve ozbiljnije honorare.

Ambiciozna Amerikanka sve svoje snove ostavila je po strani kada je prije dvije godine upoznala ljubav života i zbog princa Harryja zaključila karijeru u 36. godini života. Doselila je u London, zaručila se, udala i postala dio kraljevske obitelj i popularno zvane 'Tvrtka' u kojoj su neki od članova stalno 'zaposleni', a neki u angažmane uskaču po potrebi.

  • +7
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Primjerice princeza Eugenije direktorica je umjetničke galerije, a njezina sestra Beatrice radi u softverskoj kompaniji Afiniti. Djeca kraljičine kćeri, princeze Anne također imaju uobičajene poslove izvan kraljevstva. Ali situacija je drugačija kada govorimo o bližim nasljednicima krune.

Princ William, princ Harry i njihove supruge tehnički su zaposlenici palače odnosno rade u svrhu promocije kraljevstva. Od strane kraljice Elizabete dodijeljene su im određene zaklade, udruge i zadaci. To znači da je Meghan Markle od studenog 2017. godine u službi kraljevstva, ali ona za to ne prima direktno honorar.

Kako to točno funkcionira

Njezine troškove, zajedno s onima njezinog supruga i vojvode i vojvotkinje od Cambridgea, obično pokrivaju porezni obveznici ili ušteđevina i nasljedstvo princa Charlesa. Princ Harry također prima značajan godišnji dodatak od imanja svoje pokojne majke.

Zauzvrat, Harry, Meghan i ostali članovi kraljevstva moraju puno radno vrijeme odrađuju kraljevske dužnosti, od dobrotvornog rada do turneja po zemlji i svijetu. Od tih novaca financiraju se naravno i stajlinzi trudne vojvotkinje i sve ostale potrepštine kraljevskog para.

  • +4
Meghan Markle u kožnim hlačama Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

No, Meghan ima i vlastitu ušteđevinu. Iako više nije dio glumačkog seta, njezine scene i epizode dalje se prikazuju pa novac još uvijek sjeda na njezin račun, a tu je i zarada od prodaje nekretnine u Kanadi. Svoju kuću u Torontu prodala je za 1,6 milijuna dolara.