DO DALJNJEGA JE ovdje

Ne može u Kinu: Vitomira Lončar spletom je nevjerojatnih okolnosti završila u Zagrebu

25.02.2020 u 14:11

Bionic
Reading

Naša glumica i suosnivačica kazališta Mala scena sa suprugom Ivicom Šimićem spletom je nevjerojatnih okolnosti ponovno u Zagrebu - i to na dulje razdoblje. Supružnici su došli u Zagreb nakon 38 sati leta i četiri presjedanja jer se nisu mogli vratiti u svoj dom u Kini

Vitomira Lončar posljednje tri godine živi u Kini, gdje je njezin suprug, redatelj Ivica Šimić, preuzeo ravnateljstvo nad kazalištem Meriton Children's Theatre u gradu Xi'anu. Prije mjesec dana preko društvenih mreža javila je prijateljima da u njihovoj provinciji nema koronavirusa, a onda je sa suprugom Ivicom Šimićem otputovala na odmor na Filipine. No njihov povratak u Kinu više nije bio moguć.

'Dragi prijatelji, približava se kraj našim praznicima na Filipinima, ali ne onako kako smo očekivali. U međuvremenu se epidemija novog virusa proširila, a u kvart u kojem živimo više nije moguće ući. Do daljnjega. Avionske karte su nam otkazane. Živi smo i zdravi, sretni i zahvalni zbog toga, ali izbačeni iz svog života', poručila je prije dva tjedna.

Stigli su u Hrvatsku te su se u Zagrebu ponovno angažirali u svom kazalištu Mala scena. Vitomira i Ivica odigrali su predstavu 'Kraljevna na zrnu graška', a glumica znanstvenica i suosnivačica kazališta javila se i prošlog vikenda na Facebooku i podijelila svoje dojmove nakon povratka s Filipina.

'Nakon 38 sati puta i četiri slijetanja prvo smo otišli pogledati naše majke. Dva susreta koja u potpunosti pokazuju razlike Šimića i Lončara. Kod Šimićevih nas je Anka (u 94. godini) čekala na vratima, nestrpljivo, uređena, friško ošišana... Predjelo, domaća juhica, njoki, domaća štrudla od jabuka... Nakon toga je na red došla moja mama (85). Dođemo na recepciju doma gdje živi i pitamo znaju li gdje bismo ju mogli naći? Kaže nam čovjek, kak' ne, baka karta belu, tu je, u boravku. Nazovem ju i kažem, mama, tu smo, stigli smo! Čujem kak' veli dečkima s kojima karta, dečki, začas sam natrag! I evo je! U trenirci, zagrli nas, izljubi, veli, odlično izgledate, ali dečki me čekaju, kartamo belu, vidimo se drugi put!' opisala je Vitomira.

Vitomira se u Kini prilično brzo snašla - i prije nego što je otišla počela je učiti jezik, a tamo radi kao profesorica na Sveučilištu Eurasia.