zadarska glazbenica

Natali Dizdar: 'Fraza 'budimo odgovorni' zapravo je nešto što nedostaje u mnogim segmentima našeg društva i izvan ove pandemije'

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Jedna od naših ponajboljih vokalistica sretna je što napokon može biti pred svojom publikom. Ljeto joj je ispunjeno koncertima, ali rekla je da će se naći vremena i za kakvo jedrenje, što je njezina velika strast. Među ostalim je otkrila da joj je u planu otvaranje privatne ordinacije u Londonu

'Stati na pozornicu nakon godinu i pol tišine bilo je zaista emotivno iskustvo i za mene i za bend, ali i za publiku. Imali smo dva rasprodana koncerta u Zagrebu, a sada se lagano spuštamo u Dalmaciju. Obožavam ljetne turneje tako da je puno uzbuđenja oko nadolazećih koncerata', ispričala je Natali Dizdar za Slobodnu Dalmaciju.

Ove zime živjela je u Londonu te se bavila psihoterapeutskim poslom. Radila je u udrugama i volontirala pa je objasnila koliko je korona tamo uzela danak što se tiče psihe ljudi.

'Mislim da je dosta potisnute agresije, frustracije i anksioznosti među ljudima. Dugo to sve skupa traje, a mediji ne biraju baš objavljivati najljepše vijesti i na taj način negativno doprinosi općem psihičkom stanju svih nas. Fraza 'budimo odgovorni' zapravo je nešto što nedostaje u mnogim segmentima našeg društva i izvan ove pandemije. Odgovornost prema sebi prvenstveno, a i prema drugima, kao i prema društvu koje svi mi svojim životima i postupcima njegujemo i stvaramo. U Londonu ima možda više povjerenja u vlast pa je nacija time poslušnija, ali je s druge strane općenito i više strukture, represije i opasnog poigravanja ljudskim slobodama', kaže pjevačica.

U procesu je otvaranja privatne prakse premda, kazala je, cijelo vrijeme radi kao psihoterapeutkinja u Hrvatskoj i internacionalno, odnosno u funkciji je 'solo tradera'. 'Jedno vrijeme sam u Londonu razmišljala o radu u nekakvoj instituciji, najviše zbog širine iskustva, i ta opcija još uvijek nije isključena, ali mi trenutno više odgovara freelance i moja sloboda oko odabira radnog vremena. Nisam Britanka, istina, ali imam dvojno državljanstvo od kojeg je jedno australsko, tako da zasad nema nikakve zapreke', pojasnila je.

  • +4
  • +1

Natali Dizdar

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Živi na relaciji London - Zagreb - Dalmacija - Francuska pa je otkrila gdje najradije boravi. 'Volim Zagreb jer u njemu imam svoj stan u kojem sam uvijek doma, Dalmaciju, jer ne mogu dalje od našeg mora dulje od mjesec dana a da mi ne počne nedostajati, London kao nešto novo i uzbudljivo, a u Francuskoj bih mogla uvijek živjeti jer volim njihovu kulturu, estetiku, rituale, hranu, vino, tako da… Teško pitanje. Mislim da još tražim neki idealan balans, ali ono u što sam sigurna je da su mi ljeta uvijek u Dalmaciji i drago mi je da su sve ove relacije udaljene samo dvije i pol sata vožnje, autom ili avionom', izjavila je Natali.