KONCERT ZA DUŠU

Nastup za pamćenje: Princ sevdaha Božo Vrećo zaveo zagrebačku publiku

Božo Vrećo

Božo Vrećo

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal

U pratnji vrsnih glazbenika nanovo je zagrebačkoj publici poklonio izniman koncert u velikoj dvorani Vatroslav Lisinski. Emotivni i inspirativni sevdah Bože Vreće koji ruši granice između tradicionalnog i modernog ispunio je u ponedjeljak navečer jednu od najimpozantnijih pozornica u Hrvatskoj

Jedna od najvećih glazbenih atrakcija na Balkanu priredila je glazbeni spektakl bezvremenskih sevdaha. Publika je Božu Vreću u Lisinskom slušala gotovo hipnotički. Zaveo ih je i očarao svojim zvonkim, besprijekornim, emotivnim interpretacijama. Koncert je započeo pjesmom 'Aladža' a uslijedile su i 'Kraj tanana sadrvana', 'Pašana', Kiša bi pala'.

Prije svake izvedbe 'kralj sevdaha' dao je humorističnu dosjetku kao uvod u sljedeću sevdalinku i time dočarao povezanost s publikom. Posebno emotivan dio koncerta je bio kad je pjevao skladbu 'Elma' koju je Božo napisao o svojoj osnovnoškolskoj prijateljici koja je, zajedno s obitelji, ubijena u ratu. Privodeći koncert kraju, pjesma 'Pandora' pokazala se dobrom podlogom za duet 'princa sevdaha' i ponešto sramežljive, no raspoložene publike, a nije izostala ni pjesma koju posvetio svojoj majci, 'Lejlija'.

Da je oduševio zagrebačku publiku dokazuje njegovo vraćanje čak tri puta na bis te emotiva poruka kojom se zahvalio svima na društvenim mrežama.

'Dragi moji što reći poslije sinoćnjeg koncerta u Lisinskom. Tri puta ste me vraćali na bis, rasplakali više puta jer je cijela sala bila na nogama i te aplauze i zazivanja mog imena, to nikad neću zaboraviti, koliko je samo Ljubavi bilo sinoć, sigurno jedan od mojih najemotivnijih i najboljih koncerata do sada. Zagreb ne samo da me voli, Zagreb me obožava, zato dubok naklon ovom prekrasnom gradu i mojoj publici,a bilo vas je i iz inozemstva da ste doputovali samo zbog koncerta a sa vama i vaša pisma, darovi, ruže, obasuli ste me pažnjom kakva se dugo ne pamti i zato ću vam uvijek doći, imam kome i zašto.Hvala svima, bila je to Čarolija i preponosan sam zbog svega, Zahvalan mom producentu i organizatorima koncerta, mojim momcima muzičarima Hrvoju, Đeli, Marku, Mladenu, Vasilu, Miru, uvijek je zadovoljstvo svirati i pjevati sa vama i Hvala dragom Bogu i svima Vama jer ste me učinili najsretnijim. Iz Zagreba odlazim ispunjenog srca jer znam koliko je sinoć sve bilo magično i koliko je vrijedilo za sve nas. Volim vas ljudi, volim te Zagrebe!', napisao je Božo Vrećo na svom Instagram profilu. 

Suze, smijeh, dugi aplauzi i ovacije obilježili su koncert koji će publika sigurno dugo pamtiti.

  • +5
  • +2

Božo Vrećo

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!