FRANCOISE BETTENCOURT MEYERS

Nasljednica L'Oreala postala prva žena s bogatstvom od 100 milijardi dolara

29.12.2023 u 14:54

Bionic
Reading

Ne samo da je vlasnica L'Oreala i najbogatija žena svijeta, Francoise Bettencourt Meyers sada je postala i prva žena čije je bogatstvo prešlo magičnu brojku od 100 milijardi dolara

Prema pisanju Bloomberga, Francoise Bettencourt Meyers danas je 12. najbogatija osoba na svijetu, odmah ispred Mukesha Ambanija i iza Carlosa Slima, koji je pak i sam nedavno ostvario rekord i postao prva osoba iz Latinske Amerike koja je prešla tu čarobnu brojku bogatstva od 100 milijardi dolara.

Za Francoise, kao vlasnicu L'Oreala to nije ništa čudno, osobito kada se zna da su dionice njezine tvrtke u posljednjem periodu bile rekordno visoke. U ovoj godini zalihe su porasle 35 % jer su potrošači, otkako je svijet zadesila pandemija koronavirusa, nastavio trošiti novac na luksuzne proizvode.

Inače, Francoise Bettencourt Meyers i njezina obitelj vlasnici su više od 34 posto dionica L'Oreala, a ona je jedino dijete Liliane Bettencourt, čiji je otac Eugène Schueller osnovao L’Oréal grupu. Francoise je sve naslijedila smrću svoje majke 2017. godine, kada je postala predsjednica obiteljskog holdinga Tethys i potpredsjednica upravnog odbora L'Oreal grupe.

Francoise Bettencourt Meyers Izvor: Profimedia / Autor: UGO AMEZ / Sipa Press / Profimedia

Ranije ove godine L'Oreal je kupio australski brend Aesop u ugovoru vrijednom 2.5 milijardi dolara, što je najveća akvizicija brenda koju je ikada napravio francuski div ljepote.

Ipak, njezino bogatstvo i dalje se ne može usporediti s onim Bernarda Arnaulta, šefa LVMH-a, najvećeg svjetskog proizvođača luksuzne robe, koji je na visokom drugom mjestu najbogatijih osoba na svijetu s neto vrijednošću od 179 milijardi dolara.