udaljavanje od monarhije

Nakon vojnih titula kraljevska obitelj princu Andrewu uklonila sve profile s društvenih mreža

20.01.2022 u 09:37

Bionic
Reading

Dan nakon što je američki sudac odbio odbaciti građansku tužbu protiv njega zbog spolnog zlostavljanja 17-godišnjakinje, britanski princ prošlog tjedna odrekao se svojih vojnih titula i pokroviteljstava nad organizacijama

Princ Andrew ostaje i bez svih službenih profila i stranica na društvenim mrežama, javlja Guardian. To je posljednje poniženje za Andrewa koji, podsjetimo, vodi pravnu bitku protiv optužbi za seksualni napad na tada maloljetnu Amerikanku Virginiju Giuffre koju su mu navodno podvodili zloglasni, pokojni financijaš Jeffrey Epstein i njegova partnerica Ghislaine Maxwell.

Na službenom Twitter profilu princa Andrewa, TheDukeOfYork, sada piše: 'Ovaj račun ne postoji', a njegova YouTube stranica više nije dostupna. Instagram profil, hrhthedukeofyork kao i njegova službena Facebook stranicu, uskoro će biti uklonjeni.

Ažurirana je i službena web stranica britanske monarhije jer se Buckinghamska palača nastoji što više distancirati od Andrewovog skandala. On niječe da je prisilio Giuffre na seks prije više od dva desetljeća u londonskom domu bivše Epsteinove suradnice Ghislaine Maxwell, te da ju je zlostavljao na druga dva Epsteinova imanja.

'Vojvoda od Yorka neće izvršavati javne dužnosti i branit će se u tom slučaju kao privatni građanin', priopćila je palača. Njegove druge uloge bit će podijeljene među drugim članovima kraljevske obitelji i neće mu biti vraćene, rekao je izvor iz palače.

  • +6
Princ Andrew Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia