NIJE MU OVO TREBALO

Nakon šokantnog dokumentarca Gerard Depardieu ostaje bez priznanja

17.12.2023 u 12:34

Bionic
Reading

Nekad slavni francuski glumac Gerard Depardieu, koji je prije tri godine optužen za silovanje, ostao je bez priznanja Belgije i kanadske države Quebec zbog šokantnog dokumentarca koji obiluje njegovim mizoginim komentarima zbog čega bi mogao ostati i bez Legije časti

Depardieu je u subotu potvrdio da je putem svojih odvjetnika stavio visoko francusko priznanje na raspolaganje ministrici kulture Rimi Abdul Malek koja je najavila disciplinski postupak protiv nekadašnje filmske zvijezde zbog uvredljivih komentara izrečenih na račun žena.

U petak je francuska ministrica nazvala 'odvratnima' komentare koje je glumac izgovorio u televizijskoj reportaži o svome putovanju u Sjevernu Koreju 2018.

U filmu prikazanom početkom prosinca, Deapardieu vrijeđa žene nazivajući ih pogrdnim imenima te ne štedi čak ni djevojčicu svojih obscenih komentara.

Gerard Depardieu, kojemu je Legiju časti 1996. dodijelio tadašnji francuski predsjednik Jacques Chirac, već je ostao bez titule počasnog građanina belgijske općine Estaimpui koja je bila njegovo privremeno boravište. U srijedu je izgubio i priznanje Nacionalnog reda Quebeca.

Depardieu je već pod istragom zbog optužbe za silovanje podnesene 2020. godine, a u rujnu je protiv nekad vodećeg francuskog filmskog glumca podnesena nova optužba za spolno zlostavljanje koja se odnosi na događaje iz 2007.

Nekoliko žena optužilo je nagrađivanog glumca, koji je igrao uloge u više od 200 filmova, za spolno nasilje. Depardieu potpuno odbacuje sve navode.