protiv rata

Francuski glumac Gérard Depardieu, blizak Putinu, pozvao na polaganje oružja i pregovore

01.03.2022 u 12:53

Bionic
Reading

Francuski glumac Gérard Depardieu, blizak ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, pozvao je na 'polaganje oružja i pregovore' u izjavi za AFP u utorak, šestog dana ruske invazije na Ukrajinu

'Rusija i Ukrajina su uvijek bile bratske zemlje. Ja sam protiv ovog bratoubilačkog rata. Kažem vam: 'Položite oružje i pregovarajte!', izjavio je.

Ovaj poziv dolazi u trenutku dok se ruska vojska nastavlja raspoređivati kako bi pokušala preuzeti kontrolu nad Kijevom, a središte Harkiva, drugog po veličini ukrajinskog grada nedaleko od granice s Rusijom, bombardira ruska vojska, rekao je regionalni guverner.

Zvijezda francuske kinematografije, koji ima francusko i rusko državljanstvo, nazvao je AFP kako bi dao ovu telefonsku izjavu.

Depardieu je dobio rusku putovnicu u siječnju 2013., a u pozadini toga bilo je njegovo neslaganja s poreznom politikom predsjednika Françoisa Hollandea.

'Smatram da je normalno plaćati, ali ne idiotima koji misle da rade dobro', rekao je 2014. tjedniku Le Point.

Otad Gérard Depardieu nikada nije prestao hvaliti svoju novu domovinu, Rusiju, 'veliku demokraciju', te hvaliti Vladimira Putina, kojeg je uspoređivao s papom Ivanom Pavlom II.