KOREGULACIJA

Nakon psihološke igre sa suprugom Ella Dvornik ponovno je zaljubljena

02.01.2021 u 14:27

Bionic
Reading

Pojam koregulacije ili samoregulacije često se spominje u području elektroničkih medija, ali ima svoje mjesto i u psihologiji

Najšira bi definicija koregulacije bila 'kontinuirano odvijanje pojedinačnog djelovanja koje je podložno stalnom mijenjanju kontinuiranim promjenama djelovanja partnera'.

Klučan aspekt ove ideje je da se koregulacija ne može svesti na ponašanje ili iskustva pojedinaca uključenih u interakciju pa je interakcija rezultat svakog sudionika koji više puta regulira ponašanje drugog.

Dakle, koregulacija je kontinuirani i dinamični proces, a ne razmjena diskretnih informacija.

Kako to izgleda u praksi, odlučila je sa svojim suprugom Charlesom isprobati naša influencerica Ella Dvornik Pearce.

  • +14
Ella Dvornik Izvor: Pixsell / Autor: Filip Kos/PIXSELL

'Išli smo isprobati nešto što se zove koregulacije, gdje samo gledaš svog partnera neko vrijeme u oči da vidiš što će se dogoditi', objašnjava Ella video koji je objavila na svom Instagramu.

Jedva jedna minuta trajanja videa Elli je priuštila gomilu smijeha, a Charles je zaradio nježan, romantični šamar. Pustio je i suzu, ali ne zbog šamara.

'Desilo se ono što nas je i dovelo u ovo. Mislim da ova snimka predobro opisuje i naše osobnosti i naš odnos', kaže Ella i dodaje da se gledajući ovo unatrag zaljubila još jednom.

'Otvorilo mi je sve oči ovo. Trebamo cešće obratiti pozornost na ljude oko nas!', zaključuje Ella.