POMAŽE LJUDIMA

Ella Dvornik opisala svoje iskustvo iz Petrove 3: 'Meni je trebalo sedam sati da dođem na red. Energija je pozitivna i dobra'

31.12.2020 u 09:35

Bionic
Reading

Naša najpoznatija blogerica Ella Dvornik odlučila je u srijedu otići donirati krv u Petrovu 3 te i tako pomoći svima koji su stradali u razornom potresu na Baniji. Kada je došla ugledala je golemi red u kojem je čekala dugih sedam sati, pa je svima ispričala kako je to izgledalo

Putem svog javno dostupnog Facebook profila, Ella Dvornik s obožavateljima i svima koji je prate podijelila je svoje iskustvo iz Petrove 3, mjesta gdje Zagrepčani i Zagrepčanke mogu darivati krv. Ovih dana tamo vlada pravi kaos jer su se mnogi odazvali apelu da doniraju krv kako bi zalihe bile bogate za sve koji su stradali u potresu na Baniji, ali i za ostale nesretne slučajeve.

Kada je stigla, Ella je ugledala golem red koji je sezao sve do rotora na ulasku u Petrovu ulicu, ali nije odustala od svog nauma da pomogne.

'Ako ćete ići donirati krv u Petrovu: Ja sam stigla u 11h. Red je bio u zmijici skroz do rotora! (Crtež je u prilogu, ovo crveno su sve kao ljudi, imate fotke i na portalima kako je to izgledalo) Svako malo produ sestre s kavom i čajem , sokovima i slatkišima. Pekare i restorani su im isto donosili neke sitnice za ekipu koja je stajala u redu i za osoblje. Energija je pozitivna i dobra, i ljudi se stalno priključuju. I pričaju jedni s drugima. Međutim! Meni je trebalo 7 sati da dođem na red! Ako odete u Petrovu 3 donirati krv, dobro se obucite i ponesite nešto za jest za svaki slučaj. Nemate di sjest! satima stojite isključivo na nogama dok ne uđete u zgradu (ako netko ima neke poteškoće i ovo mu je dobar info) ako vam nije hitno, probajte rade idući tjedan jer mislim da su u ova dva dana bas puno skupili i nema potrebe da 7 sati stojite vani i čekate. Ako je red do kud je bio danas onda znate koliko ćete čekati, 7 sati nitko ispred mene nije napustio red. Svi su hrabro stajali i čekali, svih tih 7 sati! I stari i mladi! Neki su izlazili sretni jer su darivali krv, a neki su i nakon 7 sati čekanja bili odbijeni.

Ako cete ici donirati krv u Petrovu: Ja sam stigla u 11h. Red je bio u zmijici skroz do rotora! (Crtez je u prilogu,...

Objavljuje Ella DvornikSrijeda, 30. prosinca 2020.

U jednom trenu su morali zaustaviti ljude da se priključuju redu, jer ne bi do ponoći svi stigli. Jako je bitno da vam je željezo dobro - pregledavati ce vam željezo i ako je nisko nećete moći donirati. Isto tako morate imati dobar tlak. Pojedite nešto prije da vas ne uhvati nesvjestica. Ako ste stranci bez državljanstva neće moći donirati krv, bez obzira sto imate boravište itd. Eto nadam se da sam pomogla. Pusa svima!’, napisala je Dvornik na društvenim mrežama.

  • +2
Ella Dvornik u modnoj kampanji brenda Krie Design Izvor: Promo fotografije / Autor: Karmen Poznic Bozic