DOLORES O'RIORDAN

Nakon osam mjeseci napokon je otkriven uzrok iznenadne smrti slavne irske pjevačice

06.09.2018 u 16:57

Bionic
Reading

Iako su mnogi vjerovali kako je Dolores O'Riordan, pjevačica grupe The Cranberries, počinila samoubojstvo, budući da se godinama borila s depresijom i bipolarnim poremećajem, službeni nalaz mrtvozornika to je opovrgnuo. Pravi razlog smrti iznenadio je mnoge, osobito jer je otkriven tek osam mjeseci nakon smrti

Punih je osam mjeseci prošlo otkako je u svojoj hotelskoj sobi pronađena irska pjevačica i frontmenica benda The Cranberries, Dolores O'Riordan, ne dajući znakove života. Obožavatelji diljem svijeta u nevjerici su primili tu informaciju, iščekujući razloge njezine smrti. Sada su to napokon i doznali.

  • +3
Dolores O'Riordan Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kako donosi BBC, mrtvozornik Shirley Radcliffe otkrio je kako se Dolores O'Riordan utopila u kadi hotelske sobe nakon trovanja alkoholom te je sve proglašeno 'nesretnim slučajem'.

'Na tijelu nisu pronađeni nikakve ozljede niti išta što bi upućivalo da je počinila samoubojstvo', stoji u izvještaju, kao i detalji da je pored kade pronađena boca šampanjca, kao i pet malenih bočica alkohola, ali i tablete koje idu na recept. Nalaz krvi otkrio je da je imala četiri puta veću količinu alkohola u krvi od one koja je dozvoljena za vožnju.

Zbog njezinih dugogodišnjih borbi s depresijom, ali i bipolarnog poremećaja, za koje je i javnost znala, a zbog koje je čak pokušala samoubojstvo, mnogi su mislili da je to i ovoga puta bio slučaj. Čini se kako se sve dogodilo slučajno.

The Cranberries - Linger Autor: YouTube

Dolores O'Riordan imala je samo 18 godina kada je počela pjevati u The Cranberries, s kojima je postigla planetarni uspjeh pjevajući pjesme 'Linger', 'Dreams' i 'Zombie'. Bend je prodao više od 40 milijuna albuma, a njihovi hitovi tijekom 90-ih redovito su se nalazile u Billboardovih Top 200.

The Cranberries - Zombie Autor: YouTube

Pokojna pjevačica s bivšim suprugom Donom Burtonom ima troje djece - Taylora, Molly i Dakotu koji s ocem žive u Kanadi.