što se događa?

Nakon Kate Middleton, i kralj Charles mora na operaciju

17.01.2024 u 16:58

Bionic
Reading

75-godišnji kralj Charles III. inače je dobrog zdravlja pa je priopćenje Buckinghamske palače mnoge šokiralo, no, kako tvrde, riječ je tek o rutinskom zahvatu

Nakon što je Kensingtonska palača otkrila da je Kate Middleton jučer operirana u privatnoj bolnici u Londonu iz zasad nepoznatih razloga, BBC prenosi kako će idućeg tjedna operiran biti i kralj Charles, a otkriven je i razlog.

Riječ je o rutinskom zahvatu liječenja povećane prostate, a za zdravlje kralja nema razloga za brigu. Povećana prostata benigno je stanje te je uobičajeno kod muškaraca starijih od 50 godina.

'Kao i tisuće muškaraca svake godine, kralj je tražio liječenje za povećanu prostatu', stoji u priopćenju Buckinghamske palače.

Službene dužnosti kralja Charlesa III iz ovog će razloga biti privremeno odgođene kako bi se 75-godišnjak mogao u miru oporaviti od zahvata.

  • +3
Kaput od tvida kralja Charlesa Izvor: Profimedia / Autor: DAVID HARTLEY / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PAUL MARRIOTT / IMAGO STOCK&PEOPLE / PROFIMEDIA

Podsjetimo, ranije danas oglasila se i Kensingtonska palača otkrivši da je Kate Middleton u bolnici, gdje se oporavlja nakon operacije na abdomenu u jednoj privatnoj bolnici u Londonu te će u bolnici provesti idućih 10 do 14 dana.

  • +28
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: George Rogers / Sipa Press / Profimedia