POTVRDILA OBDUKCIJA

Nakon gotovo šest mjeseci napokon je otkriven uzrok smrti Sinead O'Connor

09.01.2024 u 15:33

Bionic
Reading

Trebalo je gotovo šest mjeseci da obožavatelji Sinead O'Connor napokon doznaju od čega je preminula irska glazbenica, budući da su detektivi, koji su među prvima pristigli u njezin stan, pokazivali sumnje zbog njezine iznenadne smrti

Kako piše britanski Daily Mail, nikakvih sumnji više nema - irska glazbenica Sinead O'Connor umrla je prirodnom smrću, a to je potvrdio mrtvozornik kojem je trebalo gotovo šest mjeseci da isključi sve moguće uzorke.

Budući da su detektivi, koji su među prvima pristigli krajem srpnja prošle godine u njezin stan u Londonu, sumnjali na njezinu iznenadnu smrt, smatrajući da je ista nastupila zbog nekih drugih čimbenika, zatražene su autopsija i obdukcija.

'Ovime potvrđujemo da je gospođa O'Connor umrla prirodnom smrću', rekao je glasnogovornik mrtvozorničkog suda u Southwarku za MailOnline i dodao: 'Mrtvozornik je stoga isključio sve druge opcije o njezinoj smrti.'

  • +7
Sinead O'Connor Izvor: Profimedia / Autor: CRISPIN RODWELL / Shutterstock Editorial / Profimedia

Slavna pjevačica, najpoznatija po hit singlu 'Nothing Compares 2U', preminula je 18 mjeseci nakon što je njezin 17-godišnji sin Shane počinio samoubojstvo. Upravo zbog toga činilo se kako njezina smrt nije bila prirodna.

'Policija je pozvana u srijedu u 11:18, 26. srpnja, zbog dojave o ženi koja ne daje znakove života na adresi stanovanja u području SE24. Policajci su došli, a 56-godišnja žena proglašena je mrtvom na mjestu događaja', stajalo je tada u službenom policijskom priopćenju.

Sinéad je postala svjetska zvijezda 1990. svojom legendarnom obradom Princeove pjesme Nothing Compares 2 U. Uz ovu pjesmu je stvorila i druge hitove poput This is the Day, Thank You For Hearing Me, This is a Rebel Song i brojne druge. Tijekom svoje karijere je izdala 10 studijskih albuma.