DANIJEL KOVAČEVIĆ

Nakon dugo vremena u kvizu 'Tko želi biti milijunaš' otvoreno 14. pitanje

19.01.2024 u 14:11

Bionic
Reading

Uspjelo je to Danijelu Kovačeviću koji je već u prošlom izdanju kviza izvrsno igrao. No na pretposljednjem pitanju prije jackpota odustao je i kući otišao s 34.000 eura. Branimir Renje, koji nije iskoristio ni jednog džokera, kviz je napustio sa 150, a Ivana Rajić s 5.000 eura.

Danijel Kovačević, 22-godišnji student računarstva iz Gudinaca, otvorio je 13. pitanjem ovotjedno izdanje kviza. Pitanje za  34.000 eura glasilo je: Gdje su sredinom 19. stoljeća provedeni pokusi sažeti u isprva nezapaženom radu nazvanom 'Pokusi s biljnim hibridima'? U ponudi su bili: A: u Szegedu; B: u Krakovu, C: u Brnu i  D: u Salzburgu.

Natjecatelj ni nakon posljednjeg džokera pola-pola nije bio siguran u točan odgovor. Riskirao je, osvojio 34.000 eura i nakon dugo vremena otvorio 14. pitanje!

Na pitanju za 68.000 eura koji '-stan' graniči s najviše '-stanova': Kazahstan, Tadžikistan, Afganistan ili Uzbekistan, Danijel je odustao. Otišao je s osvojenih 34.000 eura te pohvalama voditelja i publike za izvrsnu igru.

Na stolac nasuprot Tarika idući je sjeo 34-godišnji Branimir Renje iz Šibenika. Lako je stigao do 8. pitanja, a onda je na pitanje za 1.000 eura trebao odgovoriti koja je slika - Guernica, Noćna straža, Mona Lisa ili Mala dvorska dama - površinom najveća. Branimir se dvoumio, ali nakon kraćeg razmišljanja, ne zatraživši džokera, odlučio se za Noćnu stražu, zbog čega je emisiju napustio sa samo 150 eura.

najdepresivniji dan u godini

Nezaboravna zabava u Kerempuhu: Tarik i Joško kao mornari, Mia Begović policajka..

Pogledaj galeriju

Posljednja natjecateljica u emisiji bila je 25-godišnja Ivana Rajić. Magistra edukacije fizike i informatike, koja trenutačno radi u CARNET-u.

11. pitanje, za 10.000 eura, za nju je bilo kobno. Nije znala da je pariško sveučilište Sorbona nazvano po svećeniku. U ponudi su bili i izumitelj, botaničar te arhitekt, a Ivana se odlučila za botaničara i napustila emisiju s 5.000 eura.