'Live From Arena Stožice'

Najveći koncert grupe Joker Out stiže kao božićni poklon!

19.12.2023 u 11:34

Bionic
Reading

Streaming platforme 22.12.2023. // Koncertni film on demand 1.1.2024.

Za kraj nevjerojatno 2023. godine grupa Joker Out donosi božićni poklon iznenađenja – album i koncertni film ‘Live From Arena Stožice’ snimljene na njihovom prekretničkom koncertu održanom u najvećoj ljubljanskoj dvorani pred više od 12.000 fanova. Album će biti dostupan na svim streaming platformama u petak 22. prosinca 2023., a ekskluzivan koncertni film, čiju režiju potpisuje njihov dugogodišnji suradnik Mark Pirc, na www.jokeroutband.com na zahtjev 1.1.2024. godine.

Joker Out - LIVE From Arena Stozice (Trailer) Izvor: Društvene mreže

Prvi live album Joker Outa dokument je, za naše glazbene pojmove, nevjerojatnog uspjeha 5 mladića iz Ljubljane koji su, nakon osvajanja Slovenije, u samo godinu dana potpuno zaludili svijet. Njihova najveća noć ciljano je objavljena na kraju sezone kako bi se bend svim fanovima zahvalio na ogromnoj podršci.

Nastup u Areni bio je za nas jednako ili možda čak i važniji od nastupa na Euroviziji. Sve u 2023. se gradilo se prema tom nastupu, cijelu godinu mentalno smo se pripremali za njega. Neopisiva ekstaza nas je obuzela kada smo stupili na pozornicu i vidjeli 12.000 ljudi koji su bili tamo samo zbog nas. Bilo nam je čast dati dušu na pozornici za njih, a i oni su sebe izlili kroz glasnice. Njihovi će glasovi zauvijek odzvanjati u našim srcima– izjavila je grupa Joker Out povodom izlaska albuma.

Show u tjednim unaprijed rasprodanim Stožicama trajao je dva sata i u njemu su Kris, Bojan, Jan, Jure i Nace dali uvjerljivo najbolje od sebe, znajući da su postali najmlađi bend koji je napunio ovu dvoranu. Već u otvarajućima ‘Sunny Side Of London’ i ‘Gola’ vidjelo se da im je pao kamen sa srca jer je sve krenulo. ‘Stožice, jeste stvarno tu?’ pitao Bojan i odmah izmjerio ‘puls’ publike – Ljubljana je proizvela buku od 127,9 dB i zasjela na čelo Joker Out ljestvice najglasnijih fanova! Uslijedio je furiozan set – ‘Bele sanje’, ‘Plastika’, ‘Proti toku’, ‘Dopamin’, ‘Padam’, ‘Demoni’ i ‘Katrina’ te ‘A sem ti povedal’ i ‘Omamljeno’ pojačane za brass sekciju.

Trubači nisu bili jedini gosti benda koji na scenu doveo i Matica Kovačiča i Martina Jurkoviča, dve bivša člana s kojima su izveli pjesmu ‘Kot srce’, poslije koje su usljedile ‘Metulji’, ‘Vse kar vem’ i ‘Barve oceana’ za kraj prvog sata koncerta. ‘Ngvot’, ‘Vem da greš’ i ‘Ne bi smel’ bile su završni trio osnovnog djela svirke koja se nastavila nakon zaglušujuće vike i poziva na bis koji su činili ‘Ona’, ‘Tokio’, ‘Umazane misli’ i emotivna ‘Novi val’ za koju su, prema običaju, svi sjeli, okupljeni na kraju catwalka.

Ako se publici učinilo da nešto nedostaje Joker Out su ih ispravili za sam kraj. Obučeni u eurovizijske kostime zakucali su ‘Carpe Diem’ kao veličanstveni finiš najveće noći u dosadašnjoj karijeri ovih izuzetnih mladih glazbenika

Joker Out je u Stožicama vizualno postavio novi standard na slovenskoj glazbenoj sceni zadivljujućim svjetlosnim, LED i pirotehničkim spektaklom. Inspiracija za režiju ovog djela showa rezultat je četverogodišnje bliske suradnje benda i ekipe Studija 7.

Album ‘Live From Arena Stožice’ uvest će fanove benda u 2024. za koju su već isplanirane velike stvari. Od ožujka do sredine travnja Joker Out će odsvirati svoju sljedeću veliku europsku turneju. Nova serija nastupa, ovaj put pod nazivom ‘See You Soon’ uključivat će 13 zemalja, među kojima premijerno Francuska, Belgija i Italija te 21 koncert u nekim od kultnih svjetskih dvorana poput primjerice londonskog O2 Shepherd's Bush Empirea ili Academyje u Manchesteru. Uz ove nastupe već su krenule potvrde festivalskih koncerata, pa je već objavljeno da Jokeri stižu na EXIT (10. – 14. srpanj, Novi Sad) i Sziget (7. – 12. kolovoz, Budimpešta) festivale.

JOKER OUT

‘Live From Arena Stožice’

Album release date: 22.12.2023.

Presale link: https://JokerOut.lnk.to/LivefromArenaStozice

Concert movie on demand: 01.01.2024.

Set list:

  1. Sunny Side Of London
  2. Gola
  3. Bele sanje
  4. Plastika
  5. Proti toku
  6. Dopamin
  7. Padam
  8. Demoni
  9. Katrina
  10. A sem ti povedal
  11. Omamljeno telo
  12. Kot srce, ki kri poganja
  13. Metulji
  14. Vse kar vem
  15. Barve oceana
  16. Ngvot
  17. Ven da greš
  18. Ne bi smel
  19. Ona
  20. Tokio
  21. Umazane misli
  22. Novi val
  23. Carpe Diem