ELLEN POMPEO

Najplaćenija TV zvijezda današnjice savjetuje kako zatražiti povišicu

11.04.2018 u 14:10

Bionic
Reading

Ona je trenutno najplaćenija televizijska glumica s 20 milijuna dolara zarade po sezoni u popularnoj seriji 'Uvod u anatomiju', a sada je Ellen Pompeo otkrila kako i zašto je zatražila povišicu nakon 14 godina staža u seriji

Produženje ugovora na još dvije godine i ostanak na setu serije 'Uvod u anatomiju' pretvorio je nedavno Ellen Pompeo u najbolje plaćenu televizijsku zvijezdu koja će po sezoni zarađivati 20 milijuna dolara. Zato je u velikom intervjuu za magazin InStyle otkrila kako je postigla taj nevjerojatan iznos i svim ženama udijelila pokoji savjet kada odlaze kod šefa po povišicu.

'Žene, kada tražite povišicu svoje plaće, uvijek budite pozitivne. Kompliment je uvijek dobrodošao. Možete reći ja zaslužujem X zbog Y i Z. Znate, morate uvijek imati opravdani razlog i dokaze kojima ćete potvrditi svoja potraživanja. Brojke u tom slučaju uvelike pomažu', naglasila je 48-godišnja Pompeo.

  • +2
Ellen Pompeo Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ona se zbog visine svog honorara našla na udaru javnosti. Dok su neki podupirali takav rasplet situacije, bilo je i onih koji su pisali kako je visina njezina honorara utjecala na odlazak nekoliko ženskih kolegica iz serije. Pompeo se na ružne komentare nije previše osvrtala te je uvijek naglašavala kako pokušava biti primjer svim ženama koje zaslužuju jednak tretman kao i muškarci.

Popularna glumica također je istaknula kako zahtjev za bolje uvjete rada i veći honorar trebate podnijeti tek u onom trenutku kada ste spremni otići iz kompanije ukoliko vam ih odbiju.

'Pravu moć imat ćete samo ako ste spremni otići ukoliko vam ne ispune zatražene uvjete. Kada tražite povišicu, morate biti spremni zalupiti vratima i otići ako niste dobili što očekujete. Ako ne odete tek onda ste u nezavidnoj situaciji', objasnila je simpatična glumica koju je obilježila uloga doktorice Meredith Grey.

Također kazala je i kako se ne treba opterećivati što drugi ljudi i kolege misle te kako ne treba pokušavati biti savršen jer je to nemoguće. 'Pomiri se sa svojim nedostacima. Svi ih imamo. Prestanite govoriti savršeno, glumiti savršeno, izgledati savršeno i ponašati se savršeno. Niste savršeni i nitko od vas to ne očekuje. Muškarci se ne trude biti savršeni', zaključila je najdugovječnija glumica hit serije koju i nakon 14 sezona prate milijuni diljem svijeta.

  • +3
Serija 'Uvod u anatomiju' Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia