SPLAČINE I VARANJE

Najoštrije kritike i greške Masterchefa dosad

  • Autor: Novatv/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 20.05.2011 08:49
  • Objavljeno 19.05.2011 u 18:43
Masterchef žiri

Masterchef žiri

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV

O tome ima li žiri kratak fitilj ili su kandidati radili zaista takve greške da bi baš svakoga izbacili iz takta, svjedoči možda najbolje TOP 15 najvećih grešaka i komentara žirija na neke od najznačajnijih propusta kandidata 'Masterchefa'. U većini situacija kandidati su oduševljavali, no neke greške nisu se tek tako mogle oprostiti. Nepoštena igra, varanje, posluživanje praznih tanjura, pogrešna serviranja do posluživanja 'splačina'

Evo što su sve kandidati zabrljali i kako ih je žiri isprašio.

Ovaj kolač može samo tvoja mama voljeti
'Ovo se ne da jesti. Znaš kad je dijete jako ružno, onda se kaže, da takvo dijete može samo mama voljeti. Ovaj kolač samo tvoja mama može voljeti', glasio je komentar Radovana Marčića nakon što je kušao Šimin kolač. Robert Predrag također nije prošao bolje sa svojim desertom te zaslužio komentar Jankovića: 'Prezentacijski, ovo je malo terasa hotela Kvarner '81. godine.' Gretić ga je pokušao barem malo utješiti s rečenicom: 'Jeo sam i gorih.' Marčić također nije birao riječi: 'Za prvi kolač, to ti je izvrsno, ali to ti ne valja.'

Dekoracija izvan dozvoljenog vremena
Matija je pokušao prevariti žiri te nakon isteka vremena naknadno dekorirao jelo. 'Kada je završilo odbrojavanje, ovoga nije bilo gore, je l' tako?' pitao je Gretić Matiju. 'Igrao sam na APP (ako prođe, prođe). Nije prošlo', objasnio je Matija prije nego što ga je žiri poslao na galeriju. Ovim kršenjem pravila Matija nije zaslužio da žiri kuša njegovo jelo.

Nepoznavanje mediteranske kuhinje
Vesnine punjene lignje Gretić nije htio ni probati zbog umaka koji je u sebi imao vrhnje. 'Ovo vrhnje, komorač s vrhnjem nema veze s mediteranom.' Taj dan ni Igor se nije proslavio sa svojim lignjama s kupinama. 'Koji je točno ovdje dio Mediteran. Rižini rezanci?' pitao ga je Janković. Marko je sa svojim mediteranskim jelom koje je sadržavalo gorgonzolu također po kratkom postupku vraćen na svoje mjesto.

'Vi ste kao krave koje daju 100 litara mlijeka i onda nogom gurnete kantu'
Na zadatku u kojemu je trebalo poslužiti ekipu sa seta, podijeljeni u timove, kandidati su više nego podbacili. 'Samo da vam kažem unaprijed da će vam se jedno 40 ljudi unaprijed zahvaliti jer neće dobiti ništa za jesti', poviknuo je Janković.
'Kako smo učili da se reže meso? Zašto ga onda režemo suprotno?' iskritizirao je Mate članove plavog tima uvidjevši na koji način režu meso.
Meso je bilo nedovoljno posoljeno te nepečeno, tako da su gotovo svi kandidati podbacili u ovom zadatku te stoga ni ne čudi Matina izjava: 'Vi ste kao krave koje daju 100 litara mlijeka, a onda nogom gurnete kantu.'

Serviranje sirove svinjetine
Sirovo meso koje su kandidati, točnije članovi plavog tima, posluživali svojim gostima bio je veliki razlog za bijes i oštre komentare žirija.
'Vrijeme kuhanja je isteklo, a ovo nije serviranje, ovo je kuhanje', izderao se Gretić uvidjevši da kandidati pokušavaju spasiti što se spasiti da te nedovršeno meso prepeći na tavici. 'Radije nemojte stavljati nikakvo meso, nego sirovo. Bit će danas vegetarijanaca', upozorio je žiri kandidate.

Bili ste kao vojska bez generala
Nakon jednog gastro duela, Janković je promatrajući vođe svojih timova izjavio: 'Djelovali ste kao vojska bez generala. Kuhinja nije šetnja parkom. Malo ste se zaigrali.' Žiri je objasnio kandidatima da se previše hihoću, zabavljaju te im je Mate skrenuo pozornost: 'Šefovi kuhinje moraju imati malo više autoriteta, da malo dignu glas, time ih ne vrijeđate, vaš cilj je da hrana izađe ukusna i dobra. Nije nikada cilj ponižavanje, ali nekada treba dignuti glas da ga se sluša.'

Nova TV

Nova TV

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV

Slađana sluša sud žirija
Hrana se ne baca u smeće
Još na samom početku showa, žiri je jasno dao do znanja da se bacanje hrane u smeće neće tolerirati. 'Bacio sam jer mi je bio malen tanjur za serviranje', izjavio je Ivanko, no njegov odgovor je još više razljutio Jankovića.
'Je l' i doma bacate u smeće?' pitao je Janković sve prisutne. Vedran je isto dobio primjedbu zbog bacanja viška namirnica u smeće. 'Ono da napravite kod mene u kuhinji, dobili biste momentalni otkaz. Znate što čini dobrog kuhara? Poštovanje hrane, vi ga niste pokazali, na tanjuru da, ali izvan tanjura ne. To je sramota bila', bio je jasan Mate.

Rub tanjura izgleda kao da je masakr napravljen na njemu
'Rub tanjura izgleda kao da je masakr napravljen na njemu', bile su Gretićeve riječi kad je vidio Šimin neuredni tanjur. 'To ne da gost ne može primiti, nego ni konobar da to donese do gosta. Meni dekoracija osobno ne igra ulogu', bile su Šimine riječi, doduše još na početku showa kada nije bio među TOP 20 i kada još nije od profesionalnih kuhara naučio važnost koju ima prezentacija svakog jela.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi