BOLJI OD LOVCA

Nadigrali Kotigu: Dvojica natjecatelja osvojila impresivan iznos u kvizu 'Potjera'

26.11.2019 u 22:03

Bionic
Reading

Vrbovčanin Luka i Splićanin Arsen u utorak navečer u završnom dijelu 'Potjere' odgovorili su točno na 12 pitanja, što im je s dva prenesena boda dalo 14 bodova ispred iskusnog lovca Deana Kotige te su osvojili 150 tisuća kuna

Dean Kotiga na početku emisije se našalio kako je dobro raspoložen jer je 'kao mali upao u kotao sreće', no sreća se ovog puta više osmjehnula dvojici natjecatelja. Svoju rundu počeo je neslavno, netočno odgovorivši na treće, peto i sedmo pitanje te ostao bez šanse da stigne natjecatelje.

Dean Kotiga je zapeo na prvom pitanje koje je glasilo: 'Granica na Ženevskom jezeru je između koje dvije države?' Odgovorio je Švicarska i Njemačka i prije nego što je voditelj Joško Lokas završio s pitanjem, no natjecatelji su rekli Švicarska i Francuska, što je točan odgovor. Kotiga se tada našalio kako je i on to htio reći.

Drugo pitanje na koje je dao netočan odgovor bilo je koji je bivši član grupe Genesis svoja prva tri samostalna albuma nazvao po vlastitom imenu i prezimenu. Luka i Arsen su pogodili da je riječ o Peteru Gabrielu. Sedmo pitanje na kojemu je izgubio šanse: 'U kojem se gradu sudilo ratnim zločincima iz Drugog svjetskog rata iz Japana'. Kotiga je kao iz topa 'ispalio' Nürnberg, a točan odgovor je bio Tokio. 

'Trčao sam pred rudo i u tom smislu nisam bio na razni, ali dečkima čestitam' poručio je lovac dvojici natjecatelja. Joško Lokas je dodao kako osmjesi na njihovim licima sve govore.

Kako donosi prigorski.hr, jedan od dvojice uspješnih natjecatelja je Vrbovčanin Luka Lacković koji je na predstavljanju rekao da je došao izravnati račune'. Naime, to mu je bilo drugo sudjelovanje u 'Potjeri'.

'Bilo je uzbudljivo. U minuti sam na ploči osvojio 21 tisuću kuna. Dean mi je na ploči ponudio iznos od 75.000 kuna, koji sam kapetanski prihvatio. Arsen se poveo za mojim primjerom i prihvatio isti iznos, rekao je Luka.

Otkrio je kako je bilo u završnoj 'Potjeri':

'To vrijeme strahovito brzo proleti. Prvo pitanje nisam znao, a riječ je o društvenoj igri Ludo. Nisam imao pravo na pogrešku, jer je Dean točno odgovorio na svako pitanje. Srećom, nisam pokleknuo. Treba imati i sreće. Ja sam je imao' rekao je. Planira se prijaviti na kviz 'Milijunaš' gdje se nada sličnom uspjehu.