'SUPERTALENT' - VI STE ODLUČILI

Mrtva utrka između Viktorije i Aleksandra

14.12.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Finalisti 'Supertalenta' odbrojavaju dane do odluke, no tportal.hr već zna koga vi vidite na vrhu

Budući da je konkurencija ovogodišnjeg Supertalenta izuzetno izjednačena, a u petak pada velika odluka, pokušali smo predvidjeti konačni rasplet, no nikako to nismo uspjeli sami, pa smo pozvali vas u pomoć. A vi ste i potvrdili koliko je situacija napeta.

Nakon pet dana i preko tisuću tristo glasova u anketi, naša vjerna publika je odlučila – da ništa još nije odlučeno. Naime, na prvom mjestu mrtvu trku vode istarski biser na harmonici Aleksandar Olujić i pjevački dragulj iz Zeline, Viktorija Novosel

Aleksandar je iz audicije u polufinale, pa potom i veliko finale oduševljavao publiku u studiju i pred televizorima virtuoznim plesom prstima po tipkama harmonike. Kako je mlađahnoj publici koja čini glavno glasačko tijelo harmonika poprilično dalek instrument, Aleksandar je modernizirao zvuk glazbenom pratnjom opakih house ritmova, čime je tradicionalni instrument otvorio nekim novim generacijama. Da je uspio u tome, pokazuje i najviše glasova na našoj anketi.

Rame uz rame, odnosno glas uz glas do Aleksandra našla se Viktorija, koja je već s prvom epizodom u potpunosti oduševila glasom i pjevačkom emocijom. Viktorija je od početka do kraja ostala vjerna svom talentu u potpunosti se prepustivši svom glasu, gitari i klarinetu.

Također, nimalo tipična natjecateljica na prvom nastupu je pjevala Josipin klasik Gdje Dunav ljubi nebo, da bi njezine kasnije izvedbe, daleko od bilo kakvih kalkulacija, zaokrenule prema većini gledatelja nepoznatim pjesmama, polufinalnoj Što te nema, pa potom u finalu vrlo osebujnoj verziji meksičke pjesme Paloma Negra, čime je pokazala da joj je važnije prenijeti vlastitu pjevačku emociju i silni talent nego igrom na sigurno šarmirati interpretacijom slavnih hitova.

Treće i četvrto mjesto podijelila su još dva slavuja – Petra Antolić i Antonia Barišić, djevojke koje, baš poput Viktorije, nisu u finalnom nastupu uplovile u komercijalne vode, već su ostale vjerne svom pjevačkom stilu i već izgrađenim osobnostima.

Vrhunski vokalni tris među prvih četiri pokazuje da Hrvati žude za pravim ženskim vokalima nabijenim glasovnom kvalitetom i pjevačkom emocijom, a ne tek štiklom i minimalističkom opravicom. A čini se da bi ih vrlo brzo mogli i dobiti.

Na petom mjestu su se našla dva Kristijana koji, osim brake danceom, oduševljavaju kreativnošću i snalažljivošću, ne bježeći od diskretnih 'varki' poput osvajanja Nine prvo plesnim zavođenjem, potom nastupnom posvetom njezinom prijatelju, ali i simbolu hrvatske hip hop scene Floru Kilahu.

Na šestom mjestu našao se Skandal bend koji će, bez obzira na rezultate finala, stvoriti veliku glazbenu karijeru. Razloga je više – osim što su virtuozi na udaraljkama, braća Huseini vrhunski su zabavljači koji svoju silno optimističnu emociju i nabrijanu vibru znaju prenijeti na publiku.

Maja i Nessa

Mali i slatki D'N'F-ovci napravili su veliku stvar ulaskom u finale, no pred njima je dug put do pravih plesnih stvari. Jasno, odličan rezultat u 'Supertalentu' svakako će im dati vjetar u leđa. Na njihovom tragu je i desetogodišnja Jana Klarić koja je zauzela počasno posljednje mjesto. Malena gimnastičarka pokazala je sve što zna, dodatno pokazavši veliki zabavljački talent, no premalena je da bi razmišljala o bilo čemu drugome osim škole i treninga.

Maja Terzić i njezina Nessa pokazale su se u najboljem svjetlu, oduševivši brojne gledatelje simpatičnošću, šarmom i čvrstim sponama koje ih vezuju u scenskom ispreplitanju. Kao što Zvonimir Golob kaže, a Arsen pjeva: 'Čovjek il' pas – svejedno.'

Devetoplasirani plesni studio D Vision ponudio je vrlo solidne izvedbe, ali ne i više od njih. Ako dodamo da je prva sezona 'Supertalenta' odličnim plesnim točkama podigla ljestvicu plesnih očekivanja u Hrvata, deveto mjesto je i realno očekivati.

Zaključno, po vašem sudu ljuta i supertalentirana borba za tron vodit će se između harmonike i ženskih vokala. Tko će biti veliki pobjednik druge sezone, saznat ćemo u petak.

Stanje glasova 13. prosinca u 13.10 sati:
287 Aleksandar Olujić
286 Viktorija Novosel
155 Petra Antolić
123 Antonia Barišić
114 KLC Breakers (Kristijan Skočić i Kristijan Mihalić)
95 Skandal bend (Almedin i Burhan Huseini)
76 Plesni klub D'N'F
67 Maja Terzić i pas Nessa
64 Plesni studio D Vision
47 Jana Klarić
Ukupno je glasalo 1.314 posjetitelja.

Viktorija Novosel: Paloma Negra