NEO-NOIR POSLASTICA

Mračan film 'Pjesma ubojice iz malog grada' zvuči kao triler kojem nećete odoljeti

24.09.2022 u 15:45

Bionic
Reading

'Pjesma ubojice iz malog grada', napet je i mračan baš kao što dobar neo-noir i treba biti

Nagrađivanog (Santa Catalina Film Festival, Torino International Film Festival) festivalskog miljenika - film Pjesmu ubojice iz malog grada (Small Town Murder Songs) obilježava domišljato poigravanje sa žanrovskim konvencijama, a uz to se također i gleda u jednom dahu!

Tko pjeva zlo... ipak misli?

U jednom pitoresknom gradiću u ruralnom sjevernom Ontariju u kojem se ništa pretjerano zanimljivoga praktički nikada ne događa živi, između ostalih, i Walter (Peter Stormare, Fargo, Zakon braće, Veliki Lebowski) - sredovječni šerif koji je zahvaljujući kombinaciji nasilnog temperamenta i ovisnosti o alkoholu istovremeno ostao i bez djevojke Rite i postao neka vrsta izopćenika u očima lokalne zajednice.

Walter je svoj mir u međuvremenu pronašao u vjeri, ali i u veoma simpatičnoj konobarici Sam (Martha Plimpton, Goonies, Odgoj za početnike, Roditelji). Međutim, kada na lokalnom jezeru zahvaljujući Ritinoj dojavi pronađu beživotno tijelo zadavljene mlade žene koja je prethodno viđena s Ritinim trenutačnim partnerom Steveom (Stephen Eric McIntyre), odnosno kada se u čitavu priču uključi i jedan nadobudni detektiv iz "velikog grada" (Ari Cohen), Walterov će teško stečeni mir biti stavljen na kušnju.

Dojmljiva - pomalo također i klaustrofobična - atmosfera, fino pogođen soundtrack (dobrim dijelom zasluga benda Bruce Peninsula) te neke odlične glumačke izvedbe (posebice se ističu Plimpton te, naravno, Stormare, a čiji lik i čini okosnicu čitavog filma) samo su neki od razloga zbog kojih Pjesmi ubojice iz malog grada svakako valja pružiti šansu, a to možete učiniti putem streaming servisa Pickbox NOW!