NEKOĆ OMILJENI GLUMCI

Možete li vjerovati: Prošlo je 13 godina od emitiranja hrvatske sapunice 'Ljubav u zaleđu'

17.12.2019 u 06:38

Bionic
Reading

Serija 'Ljubav u zaleđu' pratila je živote četvorice mladića iz predgrađa koji su odrasli uz nogomet, a u njoj su igrali mladi domaći glumci, tek izašli s Akademije. Jelena Veljača, koja je imala jednu od vodećih uloga, Iva Visković i Filip Juričić zabavljali su nas na Prvom programu HRT-a te davne 2006.

Serija zvučnog naslova 'Ljubav u zaleđu' vraća nas u neka prošla vremena, a rijetko tko neće se sjetiti naših mladih glumaca koji su za potrebe ovog projekta utjelovili nogometaše te su neke od naših poznatih glumica glumile njihove žene.

'Ljubav u zaleđu' je hrvatska telenovela koju su napisale Diana Pečkaj Vuković i Martina Vukoja. Glavni redatelji bili su Branko Ivanda, Zoran Budak i Stanislav Tomić. Emitiranje je započelo u listopadu 2005., a finalna, 175. epizoda prikazana je u lipnju 2006.

Serija je pratila živote četvorice mladića iz predgrađa koji su odrasli uz nogomet. Dvojica od njih napravila su profesionalne karijere kao nogometaši, jedan je postao uspješan trener, a posljednji je u menedžerskim vodama. U mladosti, na vrhuncu karijere, jedan od mladića tragično je izgubio život, nakon čega su ostale životni putovi odveli na različite strane. Serija je započela dvadeset pet godina kasnije, kad su svi ponovno u Zagrebu.

  • +9
Serija 'Ljubav u zaleđu' Izvor: Cropix / Autor: Marko Miscevic / CROPIX

Osim što ih je vezao nogomet i zajednička prošlost, likovi serije su u složenim emotivnim odnosima. Usporedno smo pratili živote njihove djece, a koja su odrastala pod utjecajem nogometa te su često bila opterećena prošlošću svojih roditelja.

U središtu je, dakako, bila ljubav dvoje mladih, nogometaša Marka Marušića, kojeg je igrao Filip Juričić, i slikarice Nine Radić, koju je pak utjelovila Iva Visković. Njihova je ljubavna priča bila puna prepreka i zapleta zbog različitih sredina i naizgled nespojivih životnih stilova.

Ispočetka se serija trebala zvati samo 'Nina', a od opcija se govorilo i o naslovima 'U zaleđu ljubavi' i 'Ljubav u ofsajdu'. Naposljetku, izabran je naslov - 'Ljubav u zaleđu'.

Glumica Jelena Veljača, danas scenaristica, kolumnistica i aktivistica, koja je u prvoj AVA-inoj telenoveli 'Villa Maria' tumačila lik pozitivke, u ovoj se okušala u drugoj ulozi, ulozi negativke.

U seriji su još igrali Nada Gačešić Livaković, Robert Kurbeša, Ksenija Pajić, Zijad Gračić, Ines Bojanić, Tamara Garbajs, Helena Minić i Robert Bošković, a Kristina Krepela stigla je kao zamjena za tada trudnu Bojanu Gregorić koja je zbog svog stanja izašla iz projekta.