KRISTIJAN CURAVIĆ

Sjećate li se njega? Zbog ronjenja, ali i veze s Nikolinom Ristović bio je sveprisutan u medijima, a onda je nestao..

29.10.2019 u 22:09

Bionic
Reading

Bio je svjetski rekorder u ronjenju na dah, ali i prvi čovjek koji je zaronio pod ledenu ploču Sjevernog pola. Medijima je bio posebice zanimljiv zbog svoje veze s voditeljicom Nikolinom Ristović, a onda se, gotovo preko noći sve promijenilo. Prekinuo je vezu, bankrotirao... Njegov dolazak na otvorenje jednog splitskog dućana iznenadilo je mnoge

Kada je 2003. godine zaronio pod led na dubinu od 47 metara u Bunnefjordu pokraj Osla, Kristijan Curavić postavio je svjetski rekord u ronjenju na dah. Već godinu kasnije zaronio je ispod leda na dubinu od 50 metara na norveškom jezeru Djupvatnet, a 19. travnja 2005. postao je i prvi čovjek koji je zaronio pod ledenu ploču Sjevernog pola.

Javnost i mediji obožavali su ga, a novinske stupce punio je i zbog svoje veze s voditeljicom Nikolinom Ristović, tada Pišek. Bacio se u poduzetničke vode, pokrenuo projekt zarona na Antarktiku za koji je prikupio i novac, a na kraju je - bankrotirao, ali i ostao bez ljubavi svog života.

Mnogi su mu zbog svega predbacivali da je zapravo prikupljeni novac potrošio privatno, no Kristijan Curavić Kike to je demantirao. Prošle je godine dao veliki intervju za Slobodnu Dalmaciju, kako bi osvjetlao svoj obraz i otkrio što mu se doista dešavalo posljednjih godina.

'Možda jesam zanesenjak, ali sigurno nisam lopov. Jer da sam bio lopov i da mi je zarada bila na prvom mjestu, onda mi sigurno ne bi kuća bila na bubnju. Ja sam bankrotirao, prijatelji su mi davali za kavu, a bilo je toliko loših dana da nisam imao što jesti', otkrio je Curavić za Slobodnu Dalmaciju, a potom otkrio sve o prekidu s lijepom voditeljicom:

'Bila je uvijek uz mene, ali baš zbog toga morao sam je napustiti i dati joj šansu da živi. Eto, tako sam izgubio i ljubav svog života. Nisam je ostavio zato što je nisam volio, naprotiv, ostavio sam je jer sam je previše volio, mogu reći da je ona bila ona prava.'

Kako je tada otkrio, posvetio se čišćenju morskog dna, a njegove ideje prihvatili su i Bernie Ecclestone i princ Albert od Monaka. Što se sada događa sa njegovim angažmanima, nije poznato, a njegov dolazak na otvorenje splitskog dućana mnoge je iznenadilo.

ANA I LUCIJA ZANINOVIĆ

Nismo ih dugo vidjeli: Sestrama Zaninović obiteljski život, ali i majčinstvo itekako gode

Pogledaj galeriju

Odjeven u crno prugasto odijelo i bijelu košulju, s naočalama za vid na licu, Kristijan Kike Curavić neumorno je s osmijehom pozirao okupljenim fotografim, a nije odolio fotografirati se i s atraktivnom plavušom koja je točila piće.